Sfeer.nl

Rebuild e-commerceplatform op Magento 2

SFEER.nl is een online concept in wonen en woonaccessoires. De trendsetter in wonen heeft in 2 jaar tijd, door het persoonlijke advies en doordat vrijwel alle producten op voorraad zijn, een stevige plek veroverd op het gebied van industriële woonstijl. Naast een webshop heeft SFEER.nl fysieke winkels in Assen en Zwolle waar de consument echt ‘de sfeer kan proeven’.

Ingezette expertises

  • Magento
  • UX en Design
  • Mobile-first
  • CRO

De klantvraag

Door de stormachtige ontwikkeling van het SFEER.nl woonconcept kwamen al snel de grenzen van de zelf ontwikkelde Magento 1 shop in zicht. XSARUS werd ingeschakeld voor een rebuild op Magento 2. Het nieuwe platform moest geschikt zijn om op het gebied van merkbeleving, landingpages, acties, marketing & merchandise de volgende stap te zetten. In de werksessies rondom UI en design kwam het XSARUS-team al snel met het voorstel om het logo en de huisstijl meer passend te maken bij de uitstraling van het merk en het assortiment. Dit betekende dus niet alleen een rebuild, maar ook een rebranding voor SFEER.nl.

De XSARUS oplossing

In een tijdsbestek van twee maanden is een nieuw e-commerceplatform gerealiseerd op basis van Magento 2. Hierbij is veel aandacht besteed aan de mobile-first, responsive frontend. De backend implementatie kenmerkte zich door het inrichten van een optimale zoek- en filterbeleving en de integratie met warehouse, verzending en payment.

In de weken na go-live is meteen de tooling en het proces voor Conversie Optimalisatie ingeregeld welke binnen afzienbare termijn zal resulteren in o.a. een verbeterde, custom checkout.

Resultaat

Zoals vaak te zien is bij omnichannel players hebben fysieke winkels en e-commerce veel invloed op elkaar. Ook bij SFEER.nl is deze kruisbestuiving duidelijk zichtbaar. Een goede online shop leidt tot (veel) meer bezoekers in de fysieke winkels. En de prachtige winkels met veel experience zorgen voor een toeloop in de webshop.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden op onze cookiespagina.