Analytics & Intelligence

Het onderwerp Data Intelligence of Business Intelligence speelt een steeds grotere rol in de wereld van omnichannel e-commerce. De hoeveelheid data die opgeslagen wordt, groeit exponentieel.

Data, data en nog eens data

Data over de inkoop en verkoop van producten, data over financiële en logistieke stromen, retouraantallen, klantinformatie of klikgedrag. Binnen alle processen binnen digital commerce wordt data opgeslagen. In deze data bevindt zich een schat aan trends en sturingsinformatie. Hoe gaat u om met deze hoeveelheid en hoe verbetert u hiermee uw business inzicht? 

Data verzamelen is geen doel op zich. In data zijn wel antwoorden te vinden op de business vraagstukken waar u voor staat. Nog te vaak worden beslissingen gemaakt op onderbuikgevoel. Maar waarom zou u dat doen, als uw gevoel getoetst kan worden aan feitelijke informatie en u Business Intelligence kan toepassen?

Datawarehouse

De data die u verzamelt bevindt zich vaak op een groot aantal verschillende plaatsen. De omvang en complexiteit van data kan daarom snel oplopen. Uw ERP- en CRM-systeem, uw POS-software en uw commerceplatform; stuk voor stuk bevatten ze kostbare data. Maar ook andere externe bronnen bevatten waardevolle data die van toepassing kan zijn op uw business. Denk aan Google Analytics, CBS-data, geografische informatie of weersvoorspellingen. Creëer overzicht in deze data en voeg het samen in een datawarehouse.

Naast een plaats waar alle data samenkomt, is er gedegen technologie nodig om op deze data-analyses los te kunnen laten. In het XSARUS Business Intelligence (BI) voor E-commerce Platform komt data samen, wordt data geanalyseerd en wordt inzicht gecreëerd. Stuurinformatie op basis van historische data is interessant, maar wilt u uw concurrentie echt voor zijn? Gebruik historische data dan ook als voorspellend inzicht.

XSARUS BI Platform

Dankzij het stevige Microsoft fundament onder het XSARUS BI Platform kunt u zeker zijn van een veilige, stabiele en up-to-date BI-omgeving. Uw data wordt ondergebracht in de afgeschermde Private Cloud. Door de state-of-the-art Microsoftoplossingen garanderen we de veiligheid van uw data. Dankzij de maandelijkse releases, profiteert u automatisch mee van de nieuwste Microsoftfeatures. Om data-uitwisseling mogelijk te maken gebruiken we de Power BI Enterprise Data Gateway.

Data gevisualiseerd binnen handbereik

Afhankelijk van uw businessvragen stellen we op maat overzichtelijke dashboards voor u samen. Deze dashboards en alle achterliggende data kunt u dankzij de integratie met Office365 zelf raadplegen binnen uw vertrouwde omgeving. Via de mobiele app van Power BI kunt u zelfs vanaf uw smartphone altijd en overal de voor u relevante data inzichtelijk krijgen. Uw belangrijkste data heeft u dus altijd binnen handbereik.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden op onze cookiespagina.