Senior Hosting Engineer

Houd jij in een complex IT-landschap de commerce omgeving van onze klanten up and running? Wij zijn op zoek naar een ervaren Hosting Engineer.

Wat ga je doen?

Voor onze klanten is high availability en high performance van de commerce omgevingen waar zij dagelijks mee werken cruciaal. Als Hosting Engineer bij XSARUS richt je daarom de stack van onze oplossingen zodanig in, dat deze commerce omgevingen ook daadwerkelijk razendsnel en 24/7 beschikbaar zijn. Je gaat aan de slag met het ontwerpen, inrichten, testen, documenteren en beheren van de server-setups en daarop draaiende programma’s. Uiteraard monitor je de web-, applicatie -en databaseservers en de diverse netwerkcomponenten die daarbij horen en zorg je ervoor dat deze blijven draaien. In je rol werk je nauw samen met onze System Administrator en leveranciers en ben je sparringpartner voor onze projectleiders en ontwikkelaars. Daarbij geef je gevraagd en ongevraagd advies over de draaiende setups.

Met welke Technology Stack werken wij?

Om je een beeld te geven van de complexiteit van het IT-landschap waarin wij werken, geven we je een overzicht van onze architectuur. Uiteraard begrijpen we dat je niet met alle onderstaande componenten bekend bent. We bieden je daarom binnen deze functie volop de ruimte om trainingen te volgen en certificeringen te behalen.

Platforms & OS
Linux, OpenStack, AWS, Azure

Software
Apache, Varnish, HAProxy, Ansible, RabbitMQ, Elastic Search, NGINX, Sphinx, Salt, Keepalived, Bash, Python, VPN

Databases
MySQL, Redis

Monitoring
Nagios, Zabbix, New Relic

CI/CD
Git, Jenkins, Containerisation (Kubernetes/Docker)

Wat breng jij ons?

Uiteraard heb je een relevante afgeronde opleiding en breng je minstens 6 jaar werkervaring mee op het gebied van o.a. het opzetten, beheren en monitoren van complexe IT-omgevingen. We vinden het erg belangrijk dat je iemand bent die ons interessante IT-landschap als een uitdaging ziet. Je bent bereid het complete landschap te leren kennen en een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van dit landschap.

Wat bieden wij jou?

 • Werken bij één van de beste e-commercebureaus van Nederland (nr. 2 in de Emerce 100)
 • Werken met een uitdagend IT-landschap waarbij jij zorgt dat de commerce omgevingen van merken als Travelbags, Sacha Schoenen en Eijerkamp 24/7 beschikbaar zijn
 • Volop ruimte voor trainingen en certificeringen
 • Jezelf verder ontwikkelen en specialiseren in jouw vakgebied
 • Voldoende doorgroeimogelijkheden
 • Een goed salaris, een reiskostenvergoeding en een pensioenregeling
 • Laptop van de zaak
 • Flexibele werktijden (werk tussen 7.00 en 20.00 uur)
 • Elke dag gratis een goed verzorgde lunch
 • Goede koffie (en cola)
 • Elke vrijdagmiddag een gezellige borrel
 • Leuke team- en bedrijfsuitjes

Jouw toekomst bij XSARUS

Binnen XSARUS zul je je niet snel vervelen. We zullen jou helpen te groeien in je rol en je stimuleren een nog grotere expert te worden in jouw vakgebied. Hiervoor maak je gebruik van de diverse programma’s binnen XSARUS: competence groups om je specialisme te verbeteren, de XSARUS academy om aan je eigen competenties te werken en de TechRadar om je innovativiteit en creativiteit te laten zien. Ambities om door te groeien naar teamleider? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Over XSARUS

XSARUS is een digital commerce bureau met een toppositie in de Benelux markt. Onze 75 professionals helpen fabrikanten, wholesalers en retailers met het verwezenlijken van omnichannel e-commerce op het hoogste niveau. We doen dat met een integrale blik, die vormgeeft aan de digitale transformatie van onze klanten. XSARUS biedt inmiddels 18 jaar ervaring in Digital Commerce en staat op plaats 2 in de Top 100 Beste E-commercebureaus van Nederland van vakblad Emerce (2018).

Interesse?

Word jij enthousiast van deze functie? Zou je eens een dag mee willen lopen of wil je meer informatie over deze rol? Stuur een mail naar hr@xsarus.nl of bel 0187 – 747400.

Direct solliciteren? Stuur dan je CV met motivatie uiterlijk 31 maart 2019 naar hr@xsarus.nl  t.a.v. Marcha Koene.

Gereageerd, en dan?

Je hebt interesse in werken bij XSARUS, top!

Nadat je gereageerd, zullen wij je CV of Linkedin profiel bekijken. Als dit passend is bij wat wij zoeken, zullen we je uitnodigen voor een eerste kennismakingsgesprek. Wanneer we dit kennismakingsgesprek voeren laten we geheel aan jou. Komt het in verband met je huidige baan beter uit om ’s avonds een afspraak te plannen? Geen probleem.

Het eerste gesprek vindt doorgaans plaats met onze CEO Paul Kieviet of onze CTO Bram Hoekman. Tijdens dit eerste gesprek willen we je graag wat beter leren kennen en zullen we uiteraard onszelf aan jou presenteren. Prettige kennismaking gehad? Dan nodigen we je uit voor een tweede gesprek. Na een succesvol tweede gesprek wordt er vaak een meeloopdag ingepland. Zo kun je gelijk de sfeer bij ons proeven.

Zodra we elkaar wat beter hebben leren kennen en weten wat je wensen zijn, zullen we je een voorstel doen. Accepteer je ons voorstel? Dan kun je snel aan de slag binnen één van onze teams. Welkom bij XSARUS!

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden op onze cookiespagina.