Frontend Developer

32 - 40 uur

Toe aan de volgende stap in jouw frontend development carrière? Wil je deze stap zetten door indrukwekkende frontends te bouwen voor bekende brands en retailers in samenwerking met je design en development collega’s? Kom dan werken als Frontend Developer bij XSARUS! Wij zoeken een nieuwe collega voor onze vestiging in Middelharnis én Rotterdam.

Als Frontend Developer draag je bij aan het verwezenlijken van omnichannel e-commerce (Shopware, Adobe Commerce en Magento Open Source) op het hoogste niveau en werk je in een klantcentrisch team. Elk team bestaat uit circa 10 collega’s (Front- en Backend developers, E-commerce Consultant, OPS Lead en Tech Lead).

Lijkt het je uitdagend om als Frontend Developer te werken aan een mix van native Adobe Commerce, Magento Open Source en Shopware projecten of een headless omgeving? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?

 • Je ontwikkelt maatwerkoplossingen voor onze (internationale) klanten
 • Je werkt zelfstandig aan uitdagende e-commerce projecten
 • Je werkt mee aan het ontwikkelen van onze headless frontends met NUXT/VueJS en GraphQL
 • Je bent bezig met het agile doorontwikkelen van bestaande customer code-base en nieuwbouwprojecten
 • Je houdt je kennis up-to-date door relevante trainingen te volgen en houdt ontwikkelingen op frontend gebied scherp in de gaten

Frontend Developer Rudy:

''Als Frontend Developer vertaal ik de UI/UX ontwerpen van ons design team en voeg ik de gewenste interacties toe. Als er data ontbreekt, werk ik samen met de backend developers uit mijn team. De ene dag werk ik aan een nieuwbouwproject, de andere dag doe ik optimalisaties of maak ik A/B testen om voor de klant het beste resultaat te behalen. Qua technieken maken we conventionele frontends met (p)html, css en js. Daarnaast ontwikkelen we ook in toffe technieken als NUXT/VueJs, waarbij we de data ophalen via GraphQL. Onze in huis ontwikkelde headless frontend, die we inzetten voor Magento Open Source en Shopware, is daar een voorbeeld van.

Het leuke van mijn functie als frontend developer is dat mijn werk altijd zichtbaar is op mobiel, tablet en desktop. Het is een mix van techniek en creativiteit. Als frontend developer bij XSARUS werk je samen met allerlei disciplines: design, Data Driven Marketing, backend development en natuurlijk je collega frontend developers. Iedere dag is daardoor dynamisch. Mijn werk lever ik altijd direct zelf op aan de klant (waaronder Roobol, Love Stories, Van den Assem en Dille & Kamille). Dit geeft mij een groot gevoel van betrokkenheid en toegevoegde waarde.''

Het leuke van mijn functie als frontend developer is dat mijn werk altijd zichtbaar is op mobiel, tablet en desktop. Het is een mix van techniek en creativiteit. Als frontend developer bij XSARUS werk je samen met alle disciplines: design, Data Driven Marketing, backend developers en natuurlijk je collega frontend developers. Iedere dag is daardoor dynamisch.

Wat breng je ons?

Je hebt jezelf al behoorlijk ontwikkeld als Frontend Developer (> 3 jaar werkervaring) en bent klaar voor de volgende stap. Je hebt goede kennis van en ervaring met HTML, CSS en JS en vindt het uitdagend om UX/UI designs van je collega’s op technisch vlak door te vertalen voor onze (internationale) klanten. Ook heb je basiskennis van PHP en Git versiebeheer en heb je ervaring met VueJS of React. Ben je bekend met e-commerce platforms Adobe Commerce, Magento Open Source en/of Shopware? Dan is dat heel mooi meegenomen. Is dit nog niet het geval, dan leer je het gewoon bij ons!

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie bij een groeiend, ambitieus digital commerce bureau
 • Werken aan technisch hoogstaande projecten voor bekende retailers en brands
 • Voldoende doorgroeimogelijkheden op technisch en persoonlijk vlak:
  o    Volop ruimte voor trainingen en certificeringen mét opleidingsbudget
  o    Onbeperkt werken aan persoonlijke ontwikkeling met online en klassikale trainingen van New Heroes
 • Een goed salaris en gunstige pensioenregeling die met je meegroeit, waarbij XSARUS een groot deel van de pensioenpremie betaalt
 • Bonus aan het einde van het jaar
 • Laptop van de zaak, waarbij je mag werken op een besturingssysteem naar keuze (Ubuntu, Mac, Windows) met een ontwikkelomgeving via Docker
 • Een prettige werkplek waar je écht jezelf kunt zijn en we voor elkaar klaarstaan
 • Mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken (mag, hoeft niet!) en budget om je thuiswerkplek goed in te richten
 • Thuiswerkvergoeding en reiskostenvergoeding per km (of OV-vergoeding)
 • Flexibele werktijden
 • Iedere dag een geheel verzorgde lunch op kantoor
 • Support om fit te blijven met een gratis sportschool abonnement
 • Woon je in de buurt? Lease een fiets via ons fietsleaseplan
 • Een goedgevulde ‘events-kalender’ met afwisselende activiteiten door het jaar heen
 • Gezellige team- en bedrijfsuitjes

Rudy over Van den Assem

Voor van den Assem maken we gebruik van onze headless frontend opzet in Nuxt/vueJS. Via graphQL halen we de data op uit Magento Open Source voor de producten en Prismic CMS voor alle content. Deze headless aanpak geeft veel vrijheid, flexibiliteit en ruimte voor creativiteit. Maar je kunt vooral snel ontwikkelen en een functionaliteit is zo gerealiseerd.

Tijdens het project met Van den Assem hebben we wekelijks een interne meeting om de voortgang te bespreken en brengen we elkaar dagelijks in de stand-up op de hoogte van wat we aan het ontwikkelen zijn. Na iedere sprint van 4 weken geven we een demo aan de klant, waarbij iedereen laat zien wat er ontwikkeld is. Als frontend developer is jouw werk het meest zichtbaar, dus het is extra leuk om dit rechtstreeks aan de klant te laten zien.

Jouw toekomst bij XSARUS

Een echte specialist worden binnen jouw vakgebied? Dat kan! De diverse programma’s binnen de XSARUS Academy helpen je om jezelf te blijven ontwikkelen en uitdagen. Of dit nou die ene opleiding is die je al zo lang voor ogen had, een vaardigheidstraining of gewoon een flinke brainstormsessie met collega’s waarin je de diepte in gaat over die nieuwe tool. Jij bepaalt hoe jouw leerpad eruit ziet. Benieuwd waar jouw collega’s in de verschillende teams zich iedere dag mee bezig houden? Tijdens de XSARUS Demo Day word je helemaal bijgepraat. Ontdek nog meer voordelen van werken bij XSARUS of lees het verhaal van Arjo en de carrièrevlucht die hij binnen XSARUS maakt.

Over XSARUS

XSARUS is een digital commerce bureau met een toppositie in de Benelux markt. Onze 85 professionals helpen fabrikanten, wholesalers en retailers met het verwezenlijken van omnichannel e-commerce op het hoogste niveau. We doen dat met een integrale blik, die vormgeeft aan de digitale transformatie van onze klanten (Dille & Kamille, Eijerkamp, WE Fashion, CHASIN', Roobol, Oil & Vinegar en nog veel meer). XSARUS biedt inmiddels 22 jaar ervaring in Digital Commerce en staat op plaats 2 in de Top 100 Beste E-commercebureaus van Nederland van vakblad Emerce (2021). XSARUS is een dynamisch bedrijf waar persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat. Onze collega’s werken met passie en dit werkt aanstekelijk. We blijven groeien en blijven onszelf uitdagen.

Interesse?

Word jij enthousiast van deze functie? Zou je eens een dag mee willen lopen of wil je meer informatie over deze rol? Stuur een mail naar hr@xsarus.nl of bel 0187 – 747400. Bij wederzijdse interesse nodigen wij je uit voor een kennismaking, waarbij we jou (onder het genot van een kopje koffie, thee of iets anders) graag leren kennen. En we vertellen natuurlijk alles dat je wilt weten over deze functie en XSARUS als werkgever.

Wil jij alvast eens binnenkijken bij onze vestigingen in Middelharnis in Rotterdam? Bekijk deze video.

Dit zijn jouw nieuwe collega's

Maak alvast kennis met een aantal van de development collega's:

Reageer direct

Interesse in deze vacature? Laat hier je gegevens achter.

Binnen XSARUS gaan we voor resultaat en kwaliteit. Tevreden medewerkers zijn hierbij erg belangrijk.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden op onze cookiespagina.