Implementatie Consultant PIM (medior)

Lijkt het jou uitdagend om de marketing en verkoop van onze klanten te verbeteren door de interne processen zo efficiënt mogelijk in te richten? Dan is de functie van Medior PIM Implementatie Consultant iets voor jou.

Als Medior PIM implementatie consultant werk je nauw samen met de klant en draag je bij aan de implementatie van een PIM (Product Information Management) systeem. PIM heeft raakvlakken met tenminste het inkoop-, marketing- en salesproces van onze opdrachtgevers. Naast dat je mede verantwoordelijk bent voor de juiste implementatie en uitrol van het systeem, vormt ook het samen met de klant (her)structureren van processen een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden. Als Medior Implementatie Consultant werk je samen met het ontwikkelteam en zorg je samen met de projectmanager voor duidelijke ontwikkelspecificaties.

Wat ga je doen?

 • Je analyseert en optimaliseert bestaande processen, productdata en publicatiekanalen
 • Je biedt ondersteuning bij het specificeren van oplossingen en je bent in staat om ontwikkelaars van input te voorzien
 • Waar mogelijk automatiseer je het proces van productverrijking en de distributie van productdata
 • Je begeleidt de integraties met systemen van derde partijen (bijvoorbeeld ERP)
 • Je biedt ondersteuning bij het uitwerken van testscenario’s en het uitvoeren van de testen
 • Je biedt ondersteuning voor het verzorging van gebruikerstrainingen

Wat breng je ons?

Je hebt affiniteit met e-business en datastromen. Je bent technisch onderlegd en bereid om nieuwe dingen te leren. Daarnaast ben je pragmatisch, oplossingsgericht en beschik je over een analytisch denkvermogen. Kennis van Excel, XML, XSLT en databases (SQL) is welkom. Op locatie bij de klant werken (NL + BE) is voor jou geen probleem. Je beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift. Verder beschik je over 3 jaar relevante werkervaring en een relevante HBO of WO opleiding. Ben jij op dit moment een Online Marketeer met een IT achtergrond of bijvoorbeeld een Applicatiebeheerder of Developer die toe is aan een nieuwe uitdaging? Ook dan kan deze functie iets voor jou zijn!

Wat bieden wij jou?

 • Werken bij het beste internetbureau van Nederland (2 in Emerce 100)
 • Volop ruimte voor trainingen en certificeringen
 • Voldoende doorgroeimogelijkheden
 • Onbeperkt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen op persoonlijk vlak met New Heroes (een Schouten & Nelissen Company)
 • Een goed salaris, een thuiswerkvergoeding en een pensioenregeling
 • Leaseauto of een reiskostenvergoeding
 • Laptop van de zaak
 • Thuiswerkregeling en flexibele werktijden
 • Naast goede koffie, een verzorgde lunch op kantoor
 • Leuke team- en bedrijfsuitjes

Jouw toekomst bij XSARUS

Binnen XSARUS zul je je niet snel vervelen. We zullen jou helpen te groeien in je rol en je stimuleren een nog grotere expert te worden in jouw vakgebied. Hiervoor maak je gebruik van de diverse programma’s binnen XSARUS: competence groups om je specialisme te verbeteren, de XSARUS Academy om aan je eigen competenties te werken en de TechRadar om je innovativiteit en creativiteit te laten zien. Ontdek nog meer voordelen van werken bij XSARUS.

Over XSARUS

XSARUS is een digital commerce bureau met een toppositie in de Benelux markt. Onze 80 medewerkers helpen fabrikanten, wholesalers en retailers met het verwezenlijken van omnichannel e-commerce op het hoogste niveau. We doen dat met een integrale blik, die vormgeeft aan de digitale transformatie van onze klanten. XSARUS biedt inmiddels 22 jaar ervaring in Digital Commerce en staat op plaats 2 in de Top 100 Beste E-commercebureaus van Nederland van vakblad Emerce. XSARUS is een dynamisch bedrijf waar persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat. Onze collega’s werken met passie en dit werkt aanstekelijk. We blijven groeien en blijven onszelf uitdagen.

Interesse?

Word jij enthousiast van deze functie? Zou je eens een dag mee willen lopen of wil je meer informatie over deze rol? Stuur een mail naar hr@xsarus.nl of bel 0187 – 747400. Direct solliciteren? Stuur dan je CV met motivatie naar hr@xsarus.nl t.a.v. Bionda Koese.

Reageer direct

Interesse in deze vacature? Laat hier je gegevens achter.

Bekijk de video

Implementatie Consultant bij XSARUS | Vacature

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden op onze cookiespagina.