PIM Implementatie Consultant

32-40 uur

Ben jij graag inhoudelijk sparringpartner van de klant op het gebied van productinformatie en weet jij met jouw kennis en ervaring complexe projecten tot een goed einde te brengen? Dan is de functie van PIM Implementatie Consultant bij XSARUS iets voor jou! Locatie: XSARUS Middelharnis (Regio Rotterdam).

Heb jij ervaring met één of meerdere van deze systemen: PIM, ECOM, ERP, CRM, DAM, CMS, WMS, BI, PLM, POS? Solliciteer dan direct.

Als PIM Implementatie Consultant heb je een veelzijdige en klantgerichte rol. Je bent verantwoordelijk voor de implementatie, het optimaliseren en het onderhouden van PIM-systemen die worden gebruikt door onze klanten. Je opereert op het snijvlak van business en IT, waarbij je ervoor zorgt dat onze IT-oplossingen haarfijn aansluiten op de klantprocessen. Je bent inhoudelijk sparringpartner van de klant en ondersteunt bij het behalen van klantdoelstellingen. Ook na de implementatiefase blijf je de klant adviseren en werk je mee aan de doorontwikkel roadmap. XSARUS is implementatiepartner van drie PIM-pakketten die hun sporen hebben verdiend, namelijk inriver, Akeneo en Contentserv. Als PIM Implementatie Consultant krijg je de kans om je te specialiseren in één of meerdere van deze pakketten.

Wat ga je doen?

 • Je analyseert en optimaliseert bestaande processen, productdata en publicatiekanalen
 • Je biedt ondersteuning bij het specificeren van oplossingen en je bent in staat om ontwikkelaars van input te voorzien
 • Waar mogelijk automatiseer je het proces van productverrijking en de distributie van productdata
 • Je begeleidt de integraties met systemen van derde partijen (bijvoorbeeld ERP)
 • Je biedt ondersteuning bij het uitwerken van testscenario’s en het uitvoeren van de testen
 • Je geeft gebruikerstrainingen
 • Je werkt samen met de klant aan een doorontwikkel roadmap

Stijn

Consultant Stijn:

''De diversiteit maakt de functie van PIM Implementatie Consultant zo leuk. Je zou misschien denken 'productdata, wat is daar nou spannend aan?', maar daar komt behoorlijk veel bij kijken. Mijn taak is om één van de standaard PIM-pakketten zo in te richten dat deze precies past bij het assortiment en de bedrijfsvoering van de klant. Niet alleen met het doel om productinformatie beter te organiseren, maar ook de processen rondom productdata te optimaliseren, zodat de klant efficiënter kan gaan werken. Sommige organisaties zijn al volwassen op PIM-gebied en voor anderen is het nog onbekend terrein. Iedere PIM-klant heeft zijn eigen assortiment, dit vereist soms branche specifieke kennis waar wij ons goed in verdiepen om de klant verder te helpen. Dit kan soms best complex zijn, maar die uitdaging ga ik graag aan. Eén van de tofste projecten waar ik aan terugdenk is de implementatie van inriver PIM bij The Sting.''

Wat breng je ons?

Je beschikt over een sterk analytisch denkvermogen en een proactieve instelling. Je bent pragmatisch, communicatief vaardig en oplossingsgericht. Daarnaast ben je technisch goed onderlegd en bereid om training/certificering te volgen. Op locatie bij de klant werken (Nederland en België) is voor jou geen probleem. Voor deze functie is het belangrijk dat je een hoge mate van verantwoordelijkheid hebt en commitment toont. Je beheerst zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en geschrift. Verder heb je minstens 3 tot 5 jaar relevante werkervaring en beschik je over een relevante hbo- of wo-opleiding.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie bij een groeiend, ambitieus digital commerce bureau
 • Voldoende doorgroeimogelijkheden op technisch en persoonlijk vlak:
  o    Volop ruimte voor trainingen en certificeringen mét opleidingsbudget
 • Een goed salaris en gunstige pensioenregeling die met je meegroeit, waarbij XSARUS een groot deel van de pensioenpremie betaalt
 • 25 vakantiedagen (o.b.v. fulltime dienstverband)
 • Bonus aan het einde van het jaar
 • Leaseauto
 • Laptop van de zaak
 • Mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken (mag, hoeft niet!) en budget om je thuiswerkplek goed in te richten
 • Thuiswerkvergoeding
 • Flexibele werktijden
 • Dagelijks wordt er een volledig verzorgde lunch klaargemaakt en lunchen we gezellig samen
 • Support om fit te blijven met een gratis sportschool abonnement
 • Woon je in de buurt? Lease een fiets via ons fietsleaseplan
 • Een goedgevulde ‘events-kalender’ met afwisselende activiteiten door het jaar heen, zoals: Demo Day, pizzasessies, volleybaltoernooi en wielertoertocht
 • Gezellige team- en bedrijfsuitjes, zoals: VR-gamen, het klimbos en strandactiviteiten 

Jouw toekomst bij XSARUS

Een echte specialist worden binnen jouw vakgebied? Dat kan! De diverse programma’s binnen de XSARUS Academy helpen je om jezelf te blijven ontwikkelen en uitdagen. Of dit nou die ene opleiding is die je al zo lang voor ogen had, een vaardigheidstraining of gewoon een flinke brainstormsessie met collega’s waarin je de diepte in gaat over die nieuwe tool. Jij bepaalt hoe jouw leerpad eruit ziet. Benieuwd waar jouw collega’s in de verschillende teams zich iedere dag mee bezig houden? Tijdens de XSARUS Demo Day word je helemaal bijgepraat. Ontdek nog meer voordelen van werken bij XSARUS.

Ik ben trots op deze club en de passie die er is voor ons vak. Juist waar onze medewerkers zo verschillend van elkaar zijn, vormen we samen toch één groot geheel.

Over XSARUS

XSARUS is een digital commerce bureau met een toppositie in de Benelux markt. Onze 95 professionals helpen fabrikanten, wholesalers en retailers met het verwezenlijken van omnichannel e-commerce op het hoogste niveau. We doen dat met een integrale blik, die vormgeeft aan de digitale transformatie van onze klanten (WE Fashion, CHASIN', Bugaboo, The Sting, Sissy-Boy, FonQ, Barts, Pon.Bike en nog veel meer). XSARUS biedt inmiddels 23 jaar ervaring in digital commerce en staat op plaats 2 (2021) in de Top 100 Beste E-commercebureaus van Nederland van vakblad Emerce. XSARUS is een dynamisch bedrijf waar persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat. Onze collega’s werken met passie en dit werkt aanstekelijk. We blijven groeien en blijven onszelf uitdagen.

Interesse?

Word jij enthousiast van deze functie? Zou je eens een dag mee willen lopen of wil je meer informatie over deze rol? Stuur een mail naar hr@xsarus.nl of bel 0187 – 747400. Bij wederzijdse interesse nodigen wij je uit voor een kennismaking, waarbij we jou (onder het genot van een kopje koffie, thee of iets anders) graag leren kennen. En we vertellen natuurlijk alles dat je wilt weten over deze functie en XSARUS als werkgever.

Wil jij alvast eens binnenkijken bij onze vestigingen in Middelharnis en Rotterdam? Bekijk deze video.

Dit zijn jouw nieuwe collega's

Maak alvast kennis met jouw nieuwe teamgenoten:

Reageer direct

Interesse in deze vacature? Laat hier je gegevens achter.

Bekijk de video

Implementatie Consultant bij XSARUS | Vacature

Binnen XSARUS gaan we voor resultaat en kwaliteit. Tevreden medewerkers zijn hierbij erg belangrijk.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden op onze cookiespagina.