Support Consultant

32-40 uur

Ben jij servicegericht, technisch onderlegd en lijkt het je leuk om contact te hebben met onze klanten en het eerste aanspreekpunt te zijn bij supportvragen? Dan is de functie van Support Consultant in ons PIM-team misschien wel iets voor jou! Locatie: XSARUS Middelharnis (regio Rotterdam).

Heb jij ervaring met één of meerdere van deze systemen: PIM, ECOM, ERP, CRM, DAM, CMS, WMS, BI, PLM, POS? Solliciteer dan direct.

Als Support Consultant ben je de spil in het incident managementproces. Dit houdt in: je bent het eerste aanspreekpunt voor onze klanten als er incidenten en/of supportvragen zijn. In veel gevallen handel je zelfstandig de meldingen af (1e lijn) of val je terug op inhoudelijk betrokken consultants (2e lijn). Jouw inhoudelijke kennis en klantvriendelijke instelling zorgen ervoor dat klanten een prettig contactmoment ervaren.

Naast bovengenoemde werkzaamheden heb je een belangrijke ondersteunende rol bij de PIM-implementatie projecten. Je werkt daarbij nauw samen met andere collega's die actief zijn in diverse functies (projectmanagers, consultants en developers). Gezamenlijk streef je ernaar om een zo goed mogelijk projectresultaat neer te zetten voor onze klant en draag je bij aan een soepel verloop van het project.

Wat ga je doen?

 • Je geeft 1e lijns support op tickets die binnenkomen via de servicedesk
 • Je hebt een belangrijke rol bij het monitoren van applicaties
 • Je zorgt voor goede documentatie van de applicaties
 • Je zorgt voor structurele oplossingen indien issues zich blijvend voordoen
 • Je helpt bij het specificeren van oplossingen en je bent in staat om ontwikkelaars van input te voorzien
 • Waar mogelijk automatiseer je het proces van productverrijking en de distributie van productdata
 • Je biedt ondersteuning bij het uitwerken van testscenario’s en het uitvoeren van de testen
 • Je biedt ondersteuning bij het verzorgen van gebruikerstrainingen
 • Je bent in staat om (op afstand) demo’s van applicaties te geven

Wat breng je ons?

Je hebt affiniteit met IT, e-business en datastromen en bent bereid om nieuwe dingen te leren. Daarnaast ga je pragmatisch en oplossingsgericht te werk. Kennis van Excel, XML, XSLT en databases (SQL) is welkom. Verder beschik je over tenminste 2-3 jaar relevante werkervaring en een relevante mbo-opleiding.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie bij een groeiend, ambitieus digital commerce bureau
 • Voldoende doorgroeimogelijkheden op technisch en persoonlijk vlak:
  o    Volop ruimte voor trainingen en certificeringen mét opleidingsbudget
  o    Onbeperkt werken aan persoonlijke ontwikkeling met online en klassikale trainingen van New Heroes
 • Een goed salaris en gunstige pensioenregeling die met je meegroeit, waarbij XSARUS een groot deel van de pensioenpremie betaalt
 • Bonus aan het einde van het jaar
 • Laptop van de zaak
 • Mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken (mag, hoeft niet!) en budget om je thuiswerkplek goed in te richten
 • Thuiswerkvergoeding en reiskostenvergoeding per km (of OV-vergoeding)
 • Flexibele werktijden
 • Iedere dag een geheel verzorgde lunch op kantoor
 • Support om fit te blijven met een gratis sportschool abonnement
 • Woon je in de buurt? Lease een fiets via ons fietsleaseplan
 • Een goedgevulde ‘events-kalender’ met afwisselende activiteiten door het jaar heen
 • Gezellige team- en bedrijfsuitjes

Jouw toekomst bij XSARUS

Een echte specialist worden binnen jouw vakgebied? Dat kan! De diverse programma’s binnen de XSARUS Academy helpen je om jezelf te blijven ontwikkelen en uitdagen. Of dit nou die ene opleiding is die je al zo lang voor ogen had, een vaardigheidstraining of gewoon een flinke brainstormsessie met collega’s waarin je de diepte in gaat over die nieuwe tool. Jij bepaalt hoe jouw leerpad eruit ziet. Benieuwd waar jouw collega’s in de verschillende teams zich iedere dag mee bezig houden? Tijdens de XSARUS Demo Day word je helemaal bijgepraat. Ontdek nog meer voordelen van werken bij XSARUS.

Over XSARUS

XSARUS is een digital commerce bureau met een toppositie in de Benelux markt. Onze 85 professionals helpen fabrikanten, wholesalers en retailers met het verwezenlijken van omnichannel e-commerce op het hoogste niveau. We doen dat met een integrale blik, die vormgeeft aan de digitale transformatie van onze klanten (Dille & Kamille, Eijerkamp, WE Fashion, CHASIN', Roobol, Oil & Vinegar en nog veel meer). XSARUS biedt inmiddels 22 jaar ervaring in Digital Commerce en staat op plaats 2 in de Top 100 Beste E-commercebureaus van Nederland van vakblad Emerce (2021). XSARUS is een dynamisch bedrijf waar persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat. Onze collega’s werken met passie en dit werkt aanstekelijk. We blijven groeien en blijven onszelf uitdagen.

Interesse?

Word jij enthousiast van deze functie? Zou je eens een dag mee willen lopen of wil je meer informatie over deze rol? Stuur een mail naar hr@xsarus.nl of bel 0187 – 747400. Bij wederzijdse interesse nodigen wij je uit voor een kennismaking, waarbij we jou (onder het genot van een kopje koffie, thee of iets anders) graag leren kennen. En we vertellen natuurlijk alles dat je wilt weten over deze functie en XSARUS als werkgever.

Wil jij alvast eens binnenkijken bij onze vestigingen in Middelharnis in Rotterdam? Bekijk deze video.

Dit zijn jouw nieuwe collega's

Maak alvast kennis met jouw nieuwe teamgenoten:

Reageer direct

Interesse in deze vacature? Laat hier je gegevens achter.

Binnen XSARUS gaan we voor resultaat en kwaliteit. Tevreden medewerkers zijn hierbij erg belangrijk.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden op onze cookiespagina.