Personalisatie

Lukt het jou om altijd relevant te zijn voor jouw bezoekers?

Relevante content aanbieden op het juiste moment: dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Jouw potentiële klant kan zich overal bevinden en kan in verschillende fasen van het oriëntatie- en aankoopproces zitten. Een social mediakanaal of zoekmachine kan het eerste touchpoint zijn waaruit een webshop bezoek volgt. De belangrijkste doelgroep heeft jouw webshop al meerdere keren bezocht of is zelfs al klant. In alle fases van de customer journey wil je de bezoeker, bekend of onbekend, een optimale ervaring bieden. Met een inhoudelijke boodschap die raakt en aanzet tot actie.

Benader jij jouw webshop bezoekers op een persoonlijke manier?

Ontvang vrijblijvend advies

Persoonlijk en conversie verhogend 

Klantgerichte personalisatie binnen de customer journey kan zorgen voor conversie verhoging, maar ook voor een toename van de gemiddelde orderwaarde en retentie van jouw bezoekers. Gepersonaliseerde content en aanbevelingen op de webshop, in e-mail of binnen advertising bevorderen de return on investment van jouw marketinginspanningen.  

Voordelen van personalisatie

Personalisatie biedt voordelen voor jouw bezoekers én kansen voor jou als organisatie:

  • Bezoekers blijven langer op de webshop 
    Door bezoekers de juiste, gepersonaliseerde content te laten zien, krijgen ze eerder de bevestiging dat ze op het juiste adres te zijn. En klikken ze sneller door naar de producten die je aanbiedt.
  • Meer vertrouwen en loyaliteit 
    Door informatie op een persoonlijke manier te presenteren richting klanten en ze een optimale shopervaring te bieden, neemt de kans op herhaalaankopen toe.
  • Hogere conversie 
    Relevante aanbevelingen en voordelen hebben een positief effect op de conversie en gemiddelde orderwaarde.

Datatrics

CDP als basis van personalisatie 

Een Customer Data Platform (CDP) is essentieel om profieldata van bezoekers te kunnen vastleggen, valideren, combineren en op de juiste manier in te zetten. Hier is wel een goede data-integratie voor nodig. We zetten onder andere de CDP's Squeezely en Datatrics succesvol in bij retailers en brands. Binnen het CDP wordt klantgedrag verzameld vanuit verschillende bronnen. Op basis van deze data kunnen on-site personalisaties worden ingericht, zoals productaanbevelingen, embedded content, notificaties en pop-ups.

Door het CDP te koppelen aan een e-mailmarketing platform, kun je ook daar de persoonlijke benadering doorvoeren. Het blijft van belang om de beschikbare data doorlopend te analyseren; zo ontstaan er relevante inzichten als vertrekpunt voor nieuwe optimalisaties. Hier helpen we je graag bij. Van strategiebepaling en implementatie, tot uitvoerige data-analyse.

Ook werken met een CDP?

Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek de voordelen van een CDP voor jouw organisatie. We zetten graag alle benodigde kennis en expertise in om je te helpen bij het uitwerken of uitbouwen van de personalisatie strategie en het neerzetten van een sterke basis om op te kunnen personaliseren.

Dankzij het Customer Data Platform (CDP) Datatrics is Zusss in staat om in te spelen op de wensen en behoeften van bezoekers, waardoor de customer journey persoonlijker én relevanter wordt.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden op onze cookiespagina.