Data ligt verspreid door de organisatie en beslissingen worden door diverse stakeholders gemaakt op basis van een deel van de beschikbare data. Tabellen waarin het zoeken is naar relevante data en spreadsheets die per mail verstuurd worden zijn al achterhaald zodra je op de verzendknop drukt. De oplossing voor dit probleem?

Een Business Intelligence (BI) platform. Eén centraal punt waar je als organisatie data overzichtelijk, betrouwbaar, actueel en snel kunt ophalen. Jouw data in één krachtige oplossing samenbrengen? Door de inzet van Power BI verander je ruwe data in actiegerichte inzichten. We helpen je hier graag bij.

William
Benieuwd naar je datamogelijkheden?
Zet Power BI in en verander ruwe data in actiegerichte inzichten

We leveren een in-house ontwikkeld BI Platform op basis van bewezen technologie: Microsoft Azure en Power BI. Tijdens een implementatietraject ontzorgen en begeleiden we je van A tot Z. Van strategie, platform implementatie en data integratie tot rapportage, dashboard ontwikkeling en training van medewerkers.

Analyse

We bepalen vooraf de databronnen en data-architectuur. Op basis van beschikbare data en rapportage wensen wordt bepaald welke dashboards en rapportages per (categorie) stakeholders beschikbaar moet zijn. Vervolgens starten we de implementatie volgens een agile werkmethode. We leveren rapporten op waarin we in afstemming met de eindgebruikers bepalen hoe data wordt gepresenteerd. Zodat zij deze data efficiënt in kunnen zetten voor hun dagelijkse werk en besluitvorming. Als de omgeving gereed is leiden we gebruikers op, om het maximale eruit te halen.

Business Intelligence implementatie

We richten een BI platform voor je in met behulp van data technologie en realiseren het volgende:

Datakoppelingen

Alle denkbare data uit software die in organisaties aanwezig is, kan naar het BI-platform gehaald worden en verrijkt worden met specifieke commerce meetwaarden, externe databronnen etc. Inmiddels zijn ongeveer 200 databronnen standaard aanwezig en worden op wekelijkse basis nieuwe bijgevoegd.

BI-dashboards en rapportages

We zullen tijdens de implementatie up-to-date visuele, actiegerichte rapportages en dashboards opleveren. Dit wordt gedaan op basis van best practices en reeds ontwikkelde rapportages. Dit vullen we aan met specifieke wensen vanuit jouw context.

Snel van start gaan

We zijn in staat om snel te starten én resultaat te behalen. Zo kunnen we ook (indien gewenst) samen met jouw team doorontwikkelen, waarbij we de medewerkers trainen om zelf op de juiste manier met data aan de slag te gaan.