De kracht van Itsperfect ERP en XSARUS Data Platform

Toonaangevende fashion brands en retailers profiteren hier al van

In de fashion- en lifestylebranche is datagedreven werken een must. Veel brands maken gebruik van het Itsperfect Fashion ERP dat zorgt voor een perfecte synchronisatie van de bedrijfsprocessen. Maar wat gebeurt er als je deze kracht combineert met het XSARUS Data Platform? Dan hebben de resultaten écht impact! Brands als O’Neill, Dstrezzed en Bronx Shoes ervaren dit al. Met al hun specifieke uitdagingen rondom collecties, voorraden, maten, prijzen, retouren en meer.

Itsperfect: meer dan een ERP

Itsperfect is niet zomaar een softwareoplossing; het is de meest geavanceerde en gebruiksvriendelijke tool voor fashion brands en retailers. Het ERP beheert alle kernprocessen, maar kan bijvoorbeeld ook worden uitgebreid met warehouse management. Het (omnichannel) e-commerce landschap omvat vaak meer dan alleen Itsperfect. Denk aan boekhoudsoftware, marketplaces en marketing automation tools.

XSARUS Data Platform: maak datagedreven beslissingen

Herken je dit? Een wirwar van systemen, met vaak oplopende licentiekosten. Beperkte mogelijkheden voor onderlinge data-uitwisseling. Rapportages die afwijken in format en samenstelling. Veel handmatige handelingen om data te combineren en exporteren. Het XSARUS Data Platform biedt één gecentraliseerde waarheid. Een solide datawarehouse dat een volledig beeld geeft van het totale e-commerce landschap. En moeiteloos integreert met alle andere systemen.

The ‘perfect’ combination

Bij meerdere fashion- en lifestyle brands hebben we een toekomstbestendig dataplatform neergezet op basis van Itsperfect Fashion ERP en aangrenzende systemen. Door het inzetten van bewezen techniek (Azure en Microsoft PowerBI) en jarenlange ervaring, ontstaat de ‘perfect’ combination. Die je in staat stelt om datagedreven beslissingen te maken.

Zo ziet de implementatie eruit

De implementatie, die in slechts enkele maanden gerealiseerd wordt, bestaat uit drie fasen:

1.      Inrichting van het PowerBI-platform
Dit omvat de koppeling van diverse databronnen binnen het e-commerce landschap. Naast het Itsperfect ERP en e-commerce platform, ook boekhoudsoftware, marketing automation tools, marketplaces, marketingbronnen en externe databronnen, zoals marktcijfers en weersvoorspellingen.

2.     Ontwikkeling van actiegerichte rapportages en dashboards
Er wordt een basisset aan rapportages en dashboards opgeleverd. Gebaseerd op e-commerce best practices en eerder ontwikkelde rapportages bij vergelijkbare brands. De data is centraal beschikbaar voor alle relevante business units en voorziet op deze manier in ieders informatiebehoefte. Van financiële rapportages tot klantanalyses. De basisset kan verder uitgebreid worden, ook om in te spelen op nieuwe bevindingen.

3.     Training en ondersteuning
De XSARUS data specialisten zorgen voor uitgebreide training, ondersteuning en upgrades of toekomstige optimalisaties van het dataplatform. Het is cruciaal om ervoor te zorgen dat jouw team het maximale uit het platform haalt. En we blijven betrokken: samen doorontwikkelen op basis van een roadmap om aan toekomstige behoeften te voldoen.

Het eindresultaat

Door de combinatie van Itsperfect en het XSARUS Data Platform kunnen fashion brands bouwen op een solide platform. Dat de basis vormt voor verdere groei. Dit betekent: datagedreven te werk gaan en uitgerust zijn met de juiste tools én kennis. Doorslaggevend voor de toekomst. Is dit ook de oplossing die jij zoekt?

Demo aanvragen?

Maak vrijblijvend kennis met onze data specialisten. Ze geven je graag een demo! Laat hier je gegevens achter, we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden op onze cookiespagina.