Norah

Volgt de mode met splinternieuw Shopware e-commerce platform

Norah gelooft in de kracht van mode. Met de juiste kleding zie je er niet alleen mooi uit, je voelt je ook een stuk zelfverzekerder als je van je outfit houdt. Om de Nederlandse vrouw de kracht te geven om te zijn wie ze is, op ieder moment, maakt Norah elke collectie in de maten 36 t/m 48. Geen plussize, maar gewoon maten voor de Hollandse vrouw. Met meer dan 90 winkels door heel Nederland – en twee in België – is Norah niet meer weg te denken uit de winkelstraten. Naast de vele offline verkooppunten is de webshop ook een belangrijk verkoopkanaal.

Norah

Het voorgaande e-commerce platform voldeed vanuit technisch én esthetisch oogpunt niet meer helemaal. Daarom had Norah de wens voor een nieuw platform en ging hiervoor de samenwerking aan met XSARUS. Norah streefde naar een optimale verbinding tussen online en offline, waarbij inspiratie en beleving leidend zijn. Klanten moeten via ieder kanaal geïnspireerd raken en totaal ontzorgd worden. Dat is gelukt.

Op 30 januari 2023 lanceerde Norah haar splinternieuwe webshop op www.norah.eu, waar je niet alleen online dameskleding kunt shoppen, maar ook blogs met modenieuws, stylingtips en de laatste trends kunt vinden. Een moderne uitstraling en een fris en vrouwelijk design zijn kenmerkend voor de nieuwe webshop.

Wij zijn meer dan tevreden over het werk van XSARUS én het Shopware e-commerce platform. Onze webshop is onmiskenbaar Shopware, maar wel met de duidelijke identiteit van Norah. Op het resultaat mogen we trots zijn. Het was een sterk één-tweetje met XSARUS. Dat hebben we samen mooi gedaan!

Keuze voor Shopware

“Norah staat bekend om haar vriendelijke sfeer, toegankelijkheid en persoonlijke modeadvies. Met de ruim 90 Norah winkels in Nederland weten veel klanten het jonge modemerk al te vinden. Maar ruim 40 procent van hen winkelt zowel online als offline, wat een naadloze verbinding tussen de webshop en winkels vereist”, vertelt Anousha de Ruiter, E-commerce Manager bij Norah. ''In 2022 besloten we de webshop te vernieuwen. Belangrijk was dat het een omnichannel webshop zou worden, met een makkelijk te beheren CMS. Een platform op basis van Shopware had vanwege de uitgebreide mogelijkheden de voorkeur. Zo kwamen we bij XSARUS uit.”

Behaalde resultaten

  • Snelle, inspirerende webshop die duidelijk overzicht van mogelijkheden biedt
  • Visueel aantrekkelijke, eenvoudig aanpasbare landingspagina’s

Applicatielandschap

Doelen

  • Grondige make-over van de look & feel van de webshop
  • Implementeren van een gebruiksvriendelijk en schaalbaar ERP-geïntegreerd e-commerce platform
  • Focus op inspiratie middels o.a. shop the looks
  • Up-to-date productinformatie door koppeling met voorraadbeheersysteem
Norah

Risico’s elimineren

Norah voerde met XSARUS gesprekken over de nieuwe shop. Lieven Pouwelse, E-commerce Consultant bij XSARUS: “We spraken intensief over de wensen met betrekking tot het nieuwe platform. Norah had een duidelijke voorkeur voor Shopware. Voor ons was Shopware nog redelijk nieuw op de menukaart, maar we waren het erover eens dat dit platform de meeste mogelijkheden biedt voor Norah. Na een grondige verkenning, waarin we bijna elke pixel bespraken en beschreven om op voorhand de risico’s zo veel mogelijk te elimineren, gaf Norah ons groen licht: ga maar aan de slag.”

Samenwerking in sprints

De samenwerking verliep goed, vertelt Lieven. “We werkten in de ontwikkelfase in sprints. Elke drie weken leverden we een bepaalde set functionaliteiten op en bespraken die met Norah. Toen het e-commerce platform eenmaal gereed was, kozen we voor een zogeheten soft launch. Een mogelijkheid om het platform goed end-to-end te testen voordat we écht live gingen.'' Anousha: “Dat was een goede keuze. Niet dat er veel bugs uit kwamen, maar het gaf ons wel de kans om de shop te perfectioneren voor de hard launch.”

De hard launch verliep vlekkeloos. Onze klantenservicemedewerkers hadden zich schrap gezet; die dachten dat het storm zou lopen met meldingen, zo net na de lancering. Volgens mij hebben ze het nog nooit zo rustig gehad als toen. Alles verliep volgens het boekje.

Shop the look boordevol inspiratie

Norah biedt haar klanten extra inspiratie door de shop the look functionaliteit. Deze vorm van inspirationele content speelde mee in de keuze voor Shopware. Door middel van producttagging op afbeeldingen, komen de juiste producten samen bij de ‘shop the look’. Een boost voor de cross-sell.

Norah shop the look

Sterke verbinding tussen online en offline

Volgens Anousha zijn de resultaten van het nieuwe platform heel goed. “Het is moeilijk om vergelijkingen te trekken met de afgelopen coronajaren. Bovendien is de webshop nog maar kort operationeel. We hebben gefocust op ontwikkelingen die offline en online nog beter met elkaar verbinden. Eenheid die essentieel is voor de herkenbaarheid van Norah.''

Norah online offline

TritonX

Norah’s CDP/loyalty programma tritonX is volledig geïntegreerd in de ‘Mijn account’ omgeving, zodat klanten zich naadloos kunnen bewegen tussen de webshop en de fysieke winkel. Klanten kunnen op deze plaats alle accountdata vinden en het geeft inzicht in spaarpunten, kortingsvouchers en meer. Een goede manier om klantloyaliteit te versterken, in een passend Norah ‘jasje’.

Het nieuwe design heeft ervoor gezorgd dat onze klanten makkelijker hun favoriete items kunnen vinden, terwijl het tegelijkertijd een inspiratiebron is op het gebied van mode.

Succesvolle co-creatie

Norah’s kennis van haar doelgroep en het online gedrag en XSARUS’ expertise op het gebied van design en e-commerce kwamen perfect samen tijdens het designtraject. Onze UI/UX experts zijn ondergedompeld in de wereld van Norah om zich in te leven in het merk, de producten én (potentiële) klanten. Waarom kopen klanten bij Norah?

Nu de retailer deze omvang heeft bereikt, wordt het steeds belangrijker om richtlijnen vast te leggen voor de on- en offline visuele stijl, voor alle communicatiemiddelen. Onze UI/UX experts deden een nieuw voorstel voor lettertype, kleur- en vormgebruik voor het e-commerce platform, waarbij de bestaande brandguide het uitgangspunt was.

Norah design system

Om de juiste keuzes te maken voor het design is grondige data-analyse gedaan. Hoe presteren bestaande pagina’s op de webshop? Als iets goed presteert wil je functioneel niet zoveel aanpassen. Slecht resultaat? Dan is de vrijheid gepakt om te verbeteren. Effectieve veranderingen, terwijl wel dicht bij het ‘Norah gevoel’ is gebleven. De unique selling points springen er écht uit.

Paradepaardje

Lieven is ook content. “Als implementatiepartner word ik heel blij van de ruimte om customizations toe te passen, zoals de stockindicator op de detailpagina. Op sommige platformen is dat lastig, maar met Shopware werd het mogelijk. De Norah webshop is een mooie, feature-rijke omgeving die echt inspireert. Ja, je kunt wel zeggen dat het ook één van onze paradepaardjes is.”

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden op onze cookiespagina.