Onze collega Marvin, Senior Accountmanager, is vijf jaar in dienst! Tijd om terug te blikken op zijn tijd bij XSARUS. Lees het in dit interview.

Vijf jaar geleden kwam je in dienst bij XSARUS, hoe herinner je je die tijd?

"Toen ik vijf jaar geleden begon, was XSARUS een stukje kleiner dan nu. Ik kwam uit een vergelijkbare bureauomgeving met focus op digitale transformatie, dus de overstap naar XSARUS was werkinhoudelijk niet groot. Het kennismakingsgesprek en het meeloopmoment voelden meteen goed. Tijdens de meeloopmiddag mocht ik direct aanhaken bij een gesprek met een potentiële klant, wat een positieve ervaring was. Een belangrijke reden om bij XSARUS te gaan werken, was dat ik me hier verder kon ontwikkelen in de e-commerce wereld.”

Wat is er veranderd bij XSARUS sinds je begon?

"Het grootste verschil is de groei van het Sales & Marketing team en de specialisaties die erbij zijn gekomen. Waar ik eerst werkzaam was op alle domeinen (E-commerce, PIM, Digital Marketing), richt ik me nu sinds anderhalf jaar volledig op e-commerce. Dit heeft me geholpen om een diepere kennis van de markt op te bouwen. Ik weet wat de uitdagingen zijn, waar bedrijven tegenaan lopen én wat de learnings zijn. Zo kan ik als specialist de (potentiële) klanten nog beter adviseren. Verder staat XSARUS als organisatie niet stil en is continu bezig met evalueren en optimaliseren. Zo staan we met ons Sales & Marketing team bijvoorbeeld steeds vaker op events, waardoor mijn netwerk de afgelopen jaren enorm is uitgebreid.”

Wat is er in al die jaren hetzelfde gebleven bij XSARUS?

"De cultuur en de sfeer zijn altijd goed gebleven. XSARUS zorgt goed voor haar personeel, bijvoorbeeld met een verzorgde lunch, wat echt een luxe is die ik waardeer. Het constante streven naar verbetering en innovatie is ook een blijvend kenmerk van XSARUS."

Hoe zijn jouw werkzaamheden veranderd door de jaren heen?

"In mijn werkzaamheden is veel meer focus gekomen, in mijn geval is die focus e-commerce. Daarnaast ben ik betrokken bij interne projecten zoals productontwikkeling en toekomstige keuzes in ons technologie aanbod. Een mooi en recent voorbeeld hiervan is onze focus op de B2B-markt, waarin ik meedenk over de propositie en de positionering van XSARUS in deze markt.”

Collega's worden?
Ontdek welke functie bij jou past!

Wat vind je het leukste aan je functie als accountmanager?

“De diversiteit aan werkzaamheden, bestaande uit het contact met verschillende klanten uit diverse branches, de samenwerking met collega’s (zowel binnen als buiten het team) en het opbouwen van het netwerk. Ik ben zowel intern als extern actief, met een afwisselende agenda. Het ene moment ben ik op kantoor, het volgende moment bezoek ik een klant of werk ik aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Dit zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is en dat ik continu word uitgedaagd."

Als accountmanager kom je op de meest bijzondere plekken van het land waar je de mooiste bedrijven, en mensen, tegenkomt. Dat blijft iedere keer weer een leuke verrassing.

Wat heeft ervoor gezorgd dat je na vijf jaar nog steeds met plezier bij XSARUS werkt?

"De fijne cultuur, de prettige werkomgeving en de flexibiliteit die XSARUS biedt, zoals de mogelijkheid om thuis te werken, dragen hier zeker aan bij. De werkdruk is goed en ik geniet van de variatie in mijn werk en de samenwerking met leuke collega’s."