Digital Marketing Consultant

32-40 uur

Heb jij je ontwikkeld als Digital Marketing Specialist of Digital Marketing Consultant en heb je kennis, ervaring en brede interesse in het vakgebied? XSARUS zoekt een Digital Marketing Consultant. Locatie: Middelharnis (regio Rotterdam).

We werken data gedreven samen met onze klanten en doen de uitvoering binnen verschillende vakgebieden: conversie optimalisatie, personalisatie, marketing automation, advertising, zoekmachine optimalisatie en UX. Ben je een specialist in één van deze vakgebieden? Dan kun je deze rol goed combineren met je specialisatie. Binnen de organisatie ben je een autoriteit binnen het domein en help je de organisatie verder te ontwikkelen. Klanten en collega’s kunnen bij jou terecht met data driven marketing vraagstukken.

Wat ga je doen?

 • Je stemt doelen en wensen af met de klant en vertaalt deze naar een plan om de doelen te bereiken
 • Je vertaalt data inzichten naar advies en concrete acties
 • Je weet de verschillende specialisaties op elkaar uit te lijnen en optimaal in te zetten om resultaten te bereiken
 • Je bent verantwoordelijk voor verschillende klantrelaties
 • Je bent verantwoordelijk voor het samenwerkingsproces voor de klant binnen het Digital Marketing team
 • Je voert werkzaamheden uit binnen één of meerdere specialisaties
 • Je bent en blijft op de hoogte van ontwikkelingen binnen het vakgebied
 • Je verzorgt workshops aan klanten en collega’s
 • Je levert een bijdrage in het coachen en begeleiden van je mede digital marketing consultants en marketeers
Joel

Consultant Joël:

''Als Consultant ben ik sparringpartner van de klant vanuit het Digital Marketing team. Dagelijks kom ik in actie voor toffe organisaties als Bronx Shoes, Zusss en Eijerkamp. Op basis van de beoogde doelen van de klant, wensen en data inzichten ga ik aan de slag en betrek ik de juiste Digital Marketing specialisten in het proces. Samen met mijn teamgenoten komen we gezamenlijk tot relevante inzichten en kansen. Alles om het maximale resultaat te behalen. Wat ik zo leuk vind aan mijn functie? Iedere werkdag is anders! Voor klant A loopt er een conversie optimalisatie traject om de conversiegroei te realiseren, bij klant B tillen we on-site personalisatie naar een hoger niveau om de klantretentie te vergroten en bij klant C optimaliseren we de advertising strategie. Samen met onze klanten behalen we mooie resultaten. Dit werkt motiverend en geeft me het gevoel dat ik écht van meerwaarde ben.''

Wat breng je ons?

Voor deze functie voel jij je volledig thuis in het digital marketing en e-commerce domein. Je beschikt over analytisch denkvermogen en een proactieve instelling. Daarnaast ben je in staat om zelfstandig te werken, ben je communicatief vaardig en heb je sterke commerciële vaardigheden in huis. Je hebt een hoge mate van verantwoordelijkheid en toont commitment. Verder krijg je energie van het inspireren en laten groeien van collega marketeers en digital marketing consultants. Als jij de nodige ervaring met je meebrengt, dan fungeer je ook graag als coach en begeleider. Al sterk ontwikkeld in je rol? Dan vind je het geen probleem om frequent op locatie bij een klant te werken. Je beheerst zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en geschrift. Je beschikt over een relevant hbo- of wo-diploma en hebt minimaal 5 jaar werkervaring.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie bij een groeiend, ambitieus digital commerce bureau
 • Voldoende doorgroeimogelijkheden op technisch en persoonlijk vlak:
  o    Volop ruimte voor trainingen en certificeringen mét opleidingsbudget
  o    Onbeperkt werken aan persoonlijke ontwikkeling met online en klassikale trainingen van New Heroes
 • Een goed salaris en gunstige pensioenregeling die met je meegroeit, waarbij XSARUS een groot deel van de pensioenpremie betaalt
 • 25 vakantiedagen (o.b.v. fulltime dienstverband)
 • Bonus aan het einde van het jaar
 • Laptop van de zaak
 • Mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken (mag, hoeft niet!) en budget om je thuiswerkplek goed in te richten
 • Thuiswerkvergoeding en reiskostenvergoeding per km (of OV-vergoeding)
 • Flexibele werktijden
 • Dagelijks wordt er een volledig verzorgde lunch klaargemaakt en lunchen we gezellig samen
 • Support om fit te blijven met een gratis sportschool abonnement
 • Woon je in de buurt? Lease een fiets via ons fietsleaseplan
 • Een goedgevulde ‘events-kalender’ met afwisselende activiteiten door het jaar heen, zoals: Demo Day, pizzasessies, volleybaltoernooi en wielertoertocht
 • Gezellige team- en bedrijfsuitjes, zoals: VR-gamen, het klimbos en strandactiviteiten 

Jouw toekomst bij XSARUS

Een echte specialist worden binnen jouw vakgebied? Dat kan! De diverse programma’s binnen de XSARUS Academy helpen je om jezelf te blijven ontwikkelen en uitdagen. Of dit nou die ene opleiding is die je al zo lang voor ogen had, een vaardigheidstraining of gewoon een flinke brainstormsessie met collega’s waarin je de diepte in gaat over die nieuwe tool. Jij bepaalt hoe jouw leerpad eruitziet. Benieuwd waar jouw collega’s in de verschillende teams zich iedere dag mee bezig houden? Tijdens de XSARUS Demo Day word je helemaal bijgepraat. Ontdek nog meer voordelen van werken bij XSARUS of lees het verhaal van Arjo en de carrièrevlucht die hij binnen XSARUS heeft gemaakt.

We zijn een warm bedrijf, waar we elkaar horen en zien. Tevreden klanten en medewerkers, daar doen we het uiteindelijk voor. Een gevleugelde uitspraak bij XSARUS is inmiddels: we zijn samen onderweg. We bereiken onze doelen echt met elkaar.

Over XSARUS

XSARUS is een digital commerce bureau met een toppositie in de Benelux markt. Onze 95 professionals helpen fabrikanten, wholesalers en retailers met het verwezenlijken van omnichannel e-commerce op het hoogste niveau. We doen dat met een integrale blik, die vormgeeft aan de digitale transformatie van onze klanten (Dille & Kamille, Eijerkamp, WE Fashion, CHASIN', Roobol, Oil & Vinegar en nog veel meer). XSARUS biedt inmiddels 23 jaar ervaring in Digital Commerce en staat op plaats 2 (2021) in de Top 100 Beste E-commercebureaus van Nederland van vakblad Emerce. XSARUS is een dynamisch bedrijf waar persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat. Onze collega’s werken met passie en dit werkt aanstekelijk. We blijven groeien en blijven onszelf uitdagen.

Interesse?

Word jij enthousiast van deze functie? Zou je eens een dag mee willen lopen of wil je meer informatie over deze rol? Stuur een mail naar hr@xsarus.nl of bel 0187 – 747400. Bij wederzijdse interesse nodigen wij je uit voor een kennismaking, waarbij we jou (onder het genot van een kopje koffie, thee of iets anders) graag leren kennen. En we vertellen natuurlijk alles dat je wilt weten over deze functie en XSARUS als werkgever.

Wil jij alvast eens binnenkijken bij onze vestigingen in Middelharnis en Rotterdam? Bekijk deze video.

Dit zijn jouw nieuwe collega's

Maak alvast kennis met jouw nieuwe teamgenoten:

Team

Reageer direct

Interesse in deze vacature? Laat hier je gegevens achter.

Binnen XSARUS gaan we voor resultaat en kwaliteit. Tevreden medewerkers zijn hierbij erg belangrijk.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden op onze cookiespagina.