Sacha

Vernieuwing IT-architectuur Sacha en Manfield

Sacha is een Europese multinational met ruim 60 winkels, diverse webshops en flinke online aanwezigheid op diverse internationale marketplaces. Grondlegger van Sacha is de familie Termeer. Al in 1909 werd de eerste kleinschalige schoenenfabriek geopend. Van generatie op generatie is Sacha inmiddels uitgegroeid tot een uniek en vooruitstrevende organisatie met een eigen en vernieuwende kijk op mode. In 2016 werd schoenenketen Manfield toegevoegd aan het bedrijf.

Ingezette expertises

  • Vernieuwde IT-architectuur
  • Tabletop platform
  • Koppeling ERP
  • CRO

De klantvraag

XSARUS realiseerde eerder voor Sacha een succesvolle PIM-implementatie. De goede klantrelatie die daardoor is ontstaan en het technisch inzicht dat XSARUS Sacha toen gaf, was voor hen mede aanleiding om ook de vernieuwing van hun volledige IT-architectuur bij XSARUS onder te brengen. Er werd binnen Sacha nog gebruik gemaakt van verouderde technieken en een verouderd uitleverproces. Daarbij was de e-commerce omgeving die eerder in gebruik was, toe aan een nieuwe look and feel. Zowel aan de voor- als aan de achterzijde. Uiteraard rekening houdend met de huidige e-commerce standaarden. Om het geheel compleet te maken werd door Sacha ook het ERP-systeem vervangen, waardoor diverse koppelingen opnieuw gerealiseerd moesten worden. Een uitdagende technische uitdaging die past bij XSARUS.

De XSARUS oplossing

Sacha realiseerde in-house het design voor de nieuwe webshop. XSARUS ging daarop aan de slag met de frontend implementatie. Dit is in nauw overleg en tot op de pixel nauwkeurig met Sacha afgestemd. De ontwikkeling van een nieuwe backend en de processen die daarbij horen, werd tijdens het project nog wat uitdagender door de overname van Manfield. De backendprocessen van beide ketens moesten op elkaar afgestemd en geïntegreerd worden in de nieuwe e-commerce omgeving en het vernieuwde ERP-systeem.

De nieuwe e-commerce omgeving van Sacha is gerealiseerd op de nieuwste versie van het door XSARUS ontwikkelde TableTop e-commerceplatform. Hierin zijn alle nodige integraties gedaan. Onder andere een compleet nieuw en geavanceerd uitleverproces met scanmethode, waardoor geen toetsenbord of muis meer nodig is. Ook de retour- en logistieke processen lopen nu via TableTop.

De eerdergenoemde PIM-software is in TableTop gekoppeld zodat Sacha op slechts één plaats alle productinformatie van haar schoenen hoeft te beheren en verrijken. Deze informatie wordt 100% gesynchroniseerd vanuit PIM naar TableTop. Zo wordt altijd de meest actuele productdata in de webshop gepubliceerd. Ook de volledige categoriestructuur wordt meegegeven vanuit PIM, zodat in TableTop geen wijzigingen meer plaats hoeven te vinden aan productdata. Een goed voorbeeld van hoe PIM de e-commerceprocessen vereenvoudigt.

Voor de aansluiting op marketplaces en affiliates, maakt Sacha gebruik van een BiZtalk server, die wordt gevoed door onder andere het PIM-systeem. Zo ontvangen partijen als Wehkamp, Amazon en La Redoute de productfeed. Daarnaast zorgt een door XSARUS gerealiseerde API vervolgens voor de orderverwerking van de marketplaces via TableTop.

Het gezamenlijke resultaat

Net als tijdens de PIM-implementatie, was de samenwerking gedurende de ontwikkeling van de nieuwe e-commerce omgeving uitstekend, mede dankzij korte lijnen en prettige communicatie. Zeer waardevol, ook met het oog op de continue doorontwikkeling die plaatsvindt.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden op onze cookiespagina.