Travelbags

Travelbags

Maatwerk responsive design voor nieuwe webshop.

Travelbags, in 2006 begonnen met één fysieke winkel, is inmiddels uitgegroeid tot de grootste Nederlandse webshop op het gebied van koffers en tassen. Met een assortiment van meer dan 10.000 artikelen van 100 topmerken biedt Travelbags de consument een ruime keuze uit de laatste koffer- en tassentrends. Niet voor niets zeggen zij: Waar u ook heen gaat, uw reis begint bij Travelbags!

De klantvraag

Al in 2007 startte Travelbags met het online aanbieden van tassen en koffers. Dit werd een zodanig succes dat de behoefte naar een professionele, op maat gemaakte webshop met meer functionaliteiten groter werd. In 2010 realiseerde XSARUS een vernieuwde webshop voor Travelbags. Dankzij de verdere groei van Travelbags en de ontwikkelingen op het gebied van online winkelen vanaf diverse devices, was het in 2015 tijd voor een nieuwe update van de grootste koffer- en tassenwebshop.

De XSARUS oplossing

In een uitgebreide conceptfase werd de strategie en het (rebrandings)concept van de nieuwe Travelbags webshop door XSARUS ontwikkeld. In het designtraject dat volgde werd de complete huisstijl van Travelbags opgefrist en doorgetrokken in het design van de webshop. Uiteraard is in het nieuwe design rekening gehouden met de rebranding van Travelbags en de optimalisatie voor alle (mobiele) devices. Nu kan de consument zowel vanaf tablet, smartphone als vanaf desktop op gebruiksvriendelijke wijze door het ruime assortiment navigeren. Dankzij duidelijke filtermogelijkheden en overzichtelijke productdetailpagina’s is de webshop functioneel, gebruiksvriendelijk en uitstekend toegankelijk.

Niet alleen voor Travelbags.nl werd dit traject doorlopen. Ook de Belgische variant van Travelbags en de webshop van dochteronderneming Tas.nl werden compleet vernieuwd. Alle varianten draaien op de nieuwste TableTop versie, het door XSARUS ontwikkelde e-commerceplatform. Vanuit TableTop worden alle drie de frontends beheerd. Maar TableTop functioneert niet puur en alleen als platform voor webshopbeheer. Voor Travelbags ontwikkelde XSARUS het platform zo dat dit gebruikt wordt voor zowel voorraadmanagement, fulfilment, productinformatiemanagement (PIM) en warehouse management (WMS). Eén platform met een groot aantal op maat gemaakte functies.

Het gezamenlijke resultaat

De nieuwe huisstijl die beter aansluit op het assortiment en de vertaling daarvan naar een responsive webdesign wierp al direct na de livegang in 2015 zijn vruchten af. Een stijging in de conversie op mobiele devices is duidelijk zichtbaar geworden. Ook de organische vindbaarheid (SEO) van de verschillende webshops is na de livegang enorm gestegen dankzij de nieuwste inzichten op SEO-gebied.

Daarnaast stelt de bundeling van webshopbeheer, voorraadmanagement, WMS, PIM- en inkoopoplossing in één platform Travelbags in staat om efficiënter om te kunnen gaan met de online groei én deze onverminderd voort te zetten.

Bekijk de webshop van Travelbags

Daniël Kieviet
Meer weten?

Daniël Kieviet

0187 - 74 74 00
Neem contact op

BEKIJK OOK ONZE ANDERE CASES: