Automatiseer bedrijfsprocessen met de Shopware Flow Builder

Charlotte Groenendijk
Charlotte Groenendijk
Marketeer
22 november 2021

Krijg meer controle over de bedrijfsvoering

Automatiseer complexe bedrijfsprocessen en creëer effectieve workflows om specifieke taken uit te voeren. Alles op één centrale plaats, zonder ook maar een regel code te schrijven. Onze e-commerce partner Shopware biedt deze oplossing met de Shopware Flow Builder. Profiteer van snellere reactietijden en krijg meer controle over de bedrijfsvoering. De Flow Builder is beschikbaar in alle Shopware 6 edities.

Wat doet de Shopware Flow Builder?

Met de Shopware Flow Builder is het mogelijk om op creatieve manieren te reageren op zakelijke triggers. Welke triggers? Dit kunnen condities zijn binnen het Shopware e-commerce platform zelf of binnen applicaties van derden, zoals die van leveranciers. Is een minimale voorraad van een bepaald product bereikt en moet daar direct een actie op volgen? Stel dan een workflow in met meerdere voorwaarden die resulteren in specifieke acties. Hierdoor worden complexe bedrijfsprocessen vereenvoudigd en versneld.

Het is mogelijk om zelf de ideale systeeminfrastructuur te bepalen gebaseerd op de bedrijfsbehoeften. Daarnaast is de Flow Builder toepasbaar voor allerlei typen organisaties: B2C, B2B en D2C. Bij uitgebreide bedrijfsmodellen zijn standaardprocedures meestal niet voldoende. Denk aan retailers met een sterk gevarieerd assortiment en internationale organisaties met een groot klantenbestand waar segmentatie nodig is. Of situaties waarin (handmatige) workflows van medewerkers en leveranciers te tijdrovend zijn. In al deze gevallen komt de Shopware Flow Builder van pas.

Flow Builder

Combinatie met Shopware Rule Builder

Door de Flow Builder te combineren met de Shopware Rule Builder ontstaan nog meer mogelijkheden voor het automatiseren van bedrijfsprocessen en wordt opschalen eenvoudiger.

Een greep uit de Flow Builder functionaliteiten:

  • Segmenteer klanten en orders in specifieke categorieën door middel van tags
  • Creëer gepersonaliseerde e-mails op basis van deze tags en categorieën
  • Verzend gegevens naar API-gebaseerde systemen van derden door middel van webhooks (in Shopware Professional & Enterprise Edition) om bedrijfsactiviteiten nog verder te automatiseren
  • Genereer facturen en andere documentatie
  • Stel order statussen in en pas order- en betalingsprocedures aan
  • Bied aangepaste leveringsopties voor het automatiseren en stroomlijnen van het verzendproces
  • Definieer workflows om interacties met leveranciers te vereenvoudigen
  • Automatiseer interne bedrijfscommunicatie

Ervaar zelf de kracht van Shopware

Shopware ondersteunt bij het opschalen van organisaties en het omzetten van ambitieuze bedrijfsideeën naar realiteit. De verschillende Shopware 6 functionaliteiten als de Flow Builder, Rule Builder en Shopping Experiences module worden voortdurend uitgebreid. Onze consultants vertellen graag wat Shopware voor uw organisatie kan betekenen. Neem vrijblijvend contact met ons op.