Inriver PIM als verlengstuk van headless commerce platform bij Profuomo

Alexander Robijn
Alexander Robijn
Manager Sales & Marketing
14 juli 2022

Voor het Rotterdamse mannenmodemerk Profuomo ontwikkelen wij momenteel een nieuw headless commerce platform. In het verlengde hiervan kiest Profuomo nu ook voor inriver PIM en XSARUS als implementatiepartner voor het aanpakken van product informatie management uitdagingen.

Het PIM-systeem is een essentieel onderdeel binnen de vernieuwde infrastructuur van Profuomo en stelt ons in staat om aan onze internationale omnichannel strategie verdere invulling te geven. Veel handmatige processen worden geëlimineerd en werkprocessen worden geoptimaliseerd. Hierdoor neemt de time-to-market en de beheersbaarheid van ons assortiment significant toe.
Marcel Vermeulen, CTO bij Profuomo

Grip op het managen van productinformatie

De komst van het nieuwe commerce platform zal Profuomo helpen bij het waarmaken van haar (internationale) ambities. De implementatie van een PIM-systeem sluit hier in alle opzichten goed bij aan. In de huidige situatie beheert Profuomo productinformatie en de bijbehorende processen veelal handmatig en in meerdere systemen. Zo zit de productdata ‘opgesloten’ in het ERP wat zorgt voor inflexibiliteit, bijvoorbeeld bij het sturen van productinformatie naar externe verkoopkanalen.

Door de implementatie van inriver PIM kan Profuomo straks rekenen op een single source of truth en een goede workflow. Met deze gebruiksvriendelijke PIM-oplossing wordt het product informatie management proces, waaronder het eenvoudig verrijken van productdata, efficiënter ingericht.

Profuomo
Headless e-commerce platform versterkt nieuwe merkidentiteit
Bekijk de case
Profuomo