Shopping Experiences professionaliseren dankzij Shopware Publisher

Charlotte Groenendijk
Charlotte Groenendijk
Marketeer
24 mei 2021

Onze e-commerce solution partner Shopware beschikt over de Shopware Publisher functionaliteit die gratis te gebruiken is in de Evolve en Beyond edition. De Publisher biedt uiteenlopende mogelijkheden om unieke Shopping Experiences te creëren. Daarnaast vereenvoudigt het de dagelijkse werkzaamheden met betrekking tot workflows en projectmatig samenwerken. Twee vliegen in één klap!

Shopping Experiences – storytelling, branding en emotie

Emotie is steeds vaker een drijvende kracht om klanten te binden aan een webshop, merk of product. Voor retailers is het des te belangrijker om content en commercie samen te brengen. Shopware Shopping Experiences is een top feature binnen Shopware 6 die deze elementen met elkaar verbindt. Lees meer hierover in dit artikel.

Het basisprincipe van Shopware's contentmanagementsysteem is gebruiksvriendelijkheid. Elementen kunnen eenvoudig worden verplaatst dankzij de eenvoudige drag-and-drop tool. Voorgedefinieerde lay-outs, een duidelijke navigator en de mogelijkheid om gegevens praktisch in kaart te brengen, ondersteunen het contentcreatieproces. Of het nu gaat om een service, categorie, product of landingspagina: iedere gebruiker kan bijdragen aan het creëren van individuele lay-outs en aantrekkelijke, responsive Shopping Experiences. Dit alles zonder dat enige kennis van programmeren of design nodig is.

Beter samenwerken dankzij Shopware Publisher

Vooral binnen grote organisaties is het gebruikelijk dat veel medewerkers betrokken zijn bij het contentcreatieproces en het onderhoud van webpagina’s. Verschillende afdelingen zoals Sales, Design en Marketing werken intensief samen, maar hanteren ieder hun eigen processen en workflows. Deze moeten tijdens grote samenwerkingstrajecten samenkomen. De ervaring leert dat een substantieel deel van de tijd van alle betrokkenen opgaat aan het organiseren, communiceren en verduidelijken van taken en verantwoordelijkheden.

Om deze reden is de Shopware Publisher ontwikkeld:

Het samenwerkingsproces wordt vereenvoudigd en geprofessionaliseerd. De Publisher bevat een draft feature en activity feed die praktische voordelen opleveren.

Shopware Publisher

Draft

Deze functionaliteit maakt het mogelijk om bestaande pagina’s die live staan, te bewerken en op te slaan als draft. Er kunnen wijzigingen worden aangebracht, die in dit stadium nog niet live moeten gaan op de storefront. Dit is met name praktisch als wijzigingen nog onvolledig zijn of gecontroleerd moeten worden door andere personen. Drafts zijn ook een uitkomst bij het inzetten van promoties, die op een later moment live gaan. Door middel van de preview-button in de storefront is de content eenvoudig te controleren. Andere pluspunten: er kunnen verschillende designs gecreëerd worden en meerdere personen kunnen aan één draft werken.

Een kleine tag linksboven geeft aan welke lay-outs drafts zijn. Gebruikers kunnen ook alle lay-outs die nog in ontwerpmodus zitten, weergeven onder "Drafts’’.

Shopware Publisher

Activity feed

In de activity feed kunnen gebruikers profiteren van Shopware's kenmerkende versiebeheersysteem. Als een gebruiker in de bewerkingsmodus zit van een Shopping Experience, is aan de rechterkant de activity feed zichtbaar. Dit laat zien welke wijzigingen door welke gebruikers zijn gemaakt en wanneer.

Shopware Publisher

Shopware 6.4 release – er is meer

In de Shopware 6.4 release zitten nog meer interessante upgrades. Er is onder andere een nieuwe lay-out beschikbaar voor productpagina’s en het menu en de check-out zijn geoptimaliseerd. Onze consultants vertellen graag meer over de functionaliteiten die Shopware biedt.