Shopware e-commerce platform voor Van Loock

Charlotte Groenendijk
Charlotte Groenendijk
Marketeer
12 december 2022

Al 77 jaar lang is de Belgische schoenenwinkel Van Loock een bekende naam in de schoenenbranche. In 1946 bezocht Albert Van Loock boerderijen in de buurt met zijn bakfiets volgeladen met schoenen. Dit was het begin van Van Loock; in de loop der jaren groeide het uit tot een volwaardige schoenenwinkel voor dames, heren en kinderen in het midden- en hoogsegment, waar ook handtassen en andere accessoires worden verkocht.

In 2013 lanceerde Van Loock haar eerste e-commerce platform. De schoenenretailer heeft de ambitie om in de toekomst dé webshop te zijn voor bezoekers die zoeken naar schoenen voor een bijzondere gelegenheid of specifieke trends. Altijd in combinatie met onderscheidende en persoonlijke service. XSARUS gaat een bijdrage leveren aan deze ambities, wat betekent dat het inmiddels zesjarige partnership tussen Van Loock en XSARUS een positief vervolg krijgt.

Met deze nieuwe webshop kunnen we de online en offline klantbeleving nog beter op elkaar afstemmen. Onze klanten krijgen ook meer inzicht in hun klantdata via 'mijn account', waaronder eerder gekochte artikelen en kortingen.
Bert de Beuckeleer, CEO & Eigenaar Van Loock

Replatformen naar Shopware 6

Van Loock draait al enige jaren op TableTop 5 (het inhouse ontwikkelde e-commerce platform van XSARUS) en heeft de wens voor een nieuw platform. Het doel is om de online en offline klantbeleving dichter bij elkaar te brengen, waarbij ook creatieve vrijheid en stabiliteit gewenst is. Shopware 6 als template based oplossing, is het beste antwoord op dit replatformingsvraagstuk. Zeker gezien de ambities van Van Loock.

Shopware is een krachtig platform als het gaat om klantbeleving. Dit sluit goed aan bij Van Loock’s streven om de online en offline klantbeleving meer te verbinden. Het e-commerce systeem bevat uitgebreide content management functionaliteiten in de vorm van de Shopware Shopping Experiences en heeft voldoende out-of-the-box shopping functies. Creatieve en inspirerende content kan eenvoudig worden samengesteld middels drag-and-drop. Zo ontstaat op het nieuwe platform veel ruimte om bezoekers te overtuigen en het ‘Van Loock gevoel’ mee te geven, net als in de fysieke winkels.

Doordat Shopware een API first platform is, kunnen achterliggende backend systemen flexibel gekoppeld worden, waaronder het Midelco ERP- en orderafhandelingssysteem. Ook wordt gezorgd voor een volledige digital marketing inrichting, waaronder Google Tag Manager en Google Analytics, zodat data goed wordt doorgemeten om vervolgens op te sturen. Omdat SEO een belangrijk kanaal is voor Van Loock, wordt de XSARUS SEO module binnen Shopware geïntegreerd en zal het digital marketing team hier extra focus op leggen.

Modern design dat aansluit op totale klantbeleving

XSARUS’ designteam gaat zorgen voor de best mogelijke user experience die naadloos aansluit op de totale klantbeleving van Van Loock. De merkidentiteit wordt vertaald naar een design system dat het vertrekpunt vormt voor een modern design waarbij perfect wordt ingespeeld op Van Loock’s doelgroep. En natuurlijk zal worden voldaan aan hedendaagse conventies.