Shopware e-commerce platform voor modespecialist Bomont

Alexander Robijn
Alexander Robijn
Manager Sales & Marketing
3 november 2021

De Zeeuwse moderetailer Bomont staat bekend om haar multibrand formule: meer dan 160 topmerken in fashion en lifestyle producten voor het hele gezin. Met 11 inspirerende winkels weten ze hun klanten dagelijks te verrassen. Ook digitaal wordt hard aan de weg getimmerd. De Bomont webshop wordt op basis van Shopware 6 technisch en visueel in een ‘nieuw jasje’ gestoken.

XSARUS en Bomont zijn al ruim 11 jaar een ijzersterk team. Bomont wist XSARUS destijds al te vinden als implementatie- en servicepartner voor de huidige webshop. Nu is de tijd rijp voor een nieuw, flexibel inzetbaar e-commerce platform dat de omnichannel strategie verder ondersteunt en Bomont in staat stelt om haar klanten nog meer te inspireren en te binden.

Unieke contentcreatie binnen Shopware 6

Eén van de grote wensen van Bomont voor het nieuwe platform: veel mogelijkheden op het gebied van unieke contentcreatie. Bomont gaat haar klanten inspireren door middel van creatieve landingpages, “shop the look”, promoties en blogberichten. Door de vergaande gebruiksvriendelijkheid van Shopware, kunnen zij straks zelf eenvoudig, unieke belevingen creëren met behulp van de Shopping Experiences module.

De nieuwe webshop zal nog beter aansluiten op de wensen en behoeften van onze klanten. Door het tonen van o.a. volledige outfits zetten we veel meer in op inspiratie en online winkelbeleving.
Nawish Baars, COO Bomont

Bijdrage aan omnichannel strategie

Voor Bomont is de ultieme omnichannel beleving voor haar klanten een belangrijke pijler. Een efficiënt en persoonlijk bestelproces via alle touchpoints; in de Bomont winkels, via de kiosken en op de webshop. De consument kan een gebruiksvriendelijke en inspirerende omgeving verwachten. Daarnaast gaat het nieuwe platform bijdragen aan uitzonderlijke service op ieder kanaal en in iedere fase van de customer journey.

Het Shopware platform wordt gekoppeld aan specifieke tooling op het gebied van ERP, order management, klantdata, personalisatie etc., waardoor het maximale uit de nieuwe webshop gehaald. Bij deze rebuild worden de omnichannel processen uitgebreid, geoptimaliseerd en veelal geautomatiseerd. Het nieuwe Shopware platform zal alle mogelijkheden bieden om Bomont, haar klanten en medewerkers in de toekomst verder te verbinden en te versterken.