Magento Open Source is een wereldwijd erkend, innovatief e-commerce platform. Als onderdeel van Adobe wordt een stabiel, high-end en toekomstgericht platform geleverd, dat XSARUS bij veel brands en retailers implementeert.

Waarom Magento Open Source?

Magento Open Source is een flexibel, licentievrij e-commerce platform, geschikt voor beginnende tot enterprise e-commerce partijen. Een Magento Open Source webshop biedt alle mogelijkheden voor een soepele omnichannel shopping ervaring. In veel gevallen is een snelle implementatie mogelijk, doordat de standaard functionaliteiten zo uitgebreid zijn dat er op de kern van het e-commerce platform vaak geen maatwerk ontwikkeling nodig is.

Qua architectuur is Magento Open Source te definiëren als een open framework: het is zeer geschikt om custom extensies en uitbreidingen aan te sluiten.

Magento Open Source in headless commerce opzet

Steeds vaker zet XSARUS Magento Open Source in binnen een headless commerce opzet. Met succes! In een headless commerce opstelling is Magento Open Source de krachtige e-commerce motor en vormt deze met een losstaand CMS-systeem en headless frontend een geheel.

Magento Open Source & XSARUS

XSARUS ontwikkelt sinds 2014 e-commerce oplossingen op basis van het Magento Open Source platform. Magento Open Source is wereldwijd uitgegroeid tot één van de beste e-commerce systemen en is volledig omarmd in het XSARUS product portfolio.

Magento Open Source of Adobe Commerce?

Naast Magento Open Source is ook de betaalde cloud-oplossing Adobe Commerce een optie. Welk platform XSARUS adviseert hangt af van de wensen en wordt afgewogen aan de hand van het aantal producten, B2C of B2B, CMS-functionaliteiten, toekomstdoelen et cetera. Lees hier meer over de verschillen tussen Magento Open Source en Adobe Commerce.