Akeneo PIM-systeem voor Bus Industrial Tools

Charlotte Groenendijk
Charlotte Groenendijk
Marketeer
17 oktober 2023

Bus Industrial Tools is al ruim 60 jaar totaalleverancier van technische producten en oplossingen voor de on- en offshore, metaal- en industriële sector. Bus levert onder andere machines en gereedschappen en verkoopt via de B2B-webshop en marktplaats, maar ook in de 10 vestigingen in Nederland en één in Groot-Brittannië.

Het assortiment van Bus bestaat uit meer dan 1.000 merken, afkomstig van meer dan 600 leveranciers. In totaliteit heeft Bus tienduizenden unieke producten op voorraad en productdata van meer dan 180.000 producten te beheren en distribueren. En dit aantal groeit ieder jaar. Het is dan ook onvermijdelijk dat dit uitdagingen oplevert rondom het beheren van product informatie. Hoe zet Bus deze uitdagingen om in succes? Daar is Akeneo PIM de juiste oplossing voor.

XSARUS is de juiste partij om onze productdata naar het volgende niveau te tillen. Ze hebben een bewezen trackrecord en de juiste expertise in huis om zowel Akeneo als de processen daaromheen succesvol te implementeren binnen onze organisatie. Ook past de XSARUS cultuur goed bij onze bedrijfscultuur: nuchter, innovatief en echte aanpakkers!
Jelmer Pepping, Manager E-commerce bij Bus Industrial Tools

Datakwaliteit en efficiëntie optimaliseren

Bus streeft naar totale controle over de grote hoeveelheid productinformatie. Met de hoogst haalbare datakwaliteit en -volledigheid. Bus is medeafhankelijk van de productdata die zij ontvangt van leveranciers, vaak in de vorm van Excel-sheets, waarbij de kwaliteit matig is en de data beperkt. Bij Bus is ETIM de belangrijkste standaard. Hierdoor moet Bus de productdata ook uit andere gegevensbronnen halen, wat extra handmatige handelingen betekent.

We willen als organisatie de komende jaren verder groeien door de klantervaring verder te verbeteren. Akeneo gaat ons helpen om onze productdatakwaliteit verder te verbeteren en onze interne processen eenvoudiger en efficiënter te maken.
Jelmer Pepping, Manager E-commerce bij Bus Industrial Tools

Akeneo PIM matcht met ambities

XSARUS gaat Akeneo PIM implementeren en Bus ondersteunen bij het optimaliseren van product informatie management processen. De functionaliteiten die Bus wenst rondom productcreatie, digital asset management, datamodellering, integraties en workflows, komen exact overeen met wat Akeneo PIM te bieden heeft. De PIM-expertise en specifieke ervaring met Akeneo, heeft meegewogen in de keuze voor XSARUS.

Het verwachte resultaat: dankzij geoptimaliseerde workflows zullen alle betrokkenen efficiënter gaan werken. Bus is straks in staat om consistente en betrouwbare productinformatie te verspreiden via de gewenste kanalen. Ook wordt de onboarding van productdata die Bus via leveranciers ontvangt, geoptimaliseerd. Akeneo PIM gaat de ambities van Bus Industrial Tools voor de komende 5 jaar én verder, ondersteunen. En daar werkt XSARUS onverminderd aan mee.