Nieuwe samenwerking: Riwal kiest XSARUS en Contentserv PIM

Annemijn Grinwis
Annemijn Grinwis
Marketeer
12 november 2023

Riwal, opgericht in 1968, is expert in veilig en efficiënt werken op hoogte. Wat begon als een familiebedrijf is uitgegroeid tot een internationale speler met 60 vestigingen in 14 verschillende landen. Riwal verhuurt, verkoopt en onderhoudt hoogwerkers, verreikers en heftrucks.

Waarom Riwal kiest voor Contentserv PIM

Door de groei van Riwal is ook de productdata in grote mate toegenomen. Hoe meer productdata, hoe complexer het wordt om alle productgegevens efficiënt te verzamelen en te onderhouden. Riwal wil haar productinformatie transformeren naar topniveau. Om dit te bereiken komt PIM-systeem Contentserv in beeld.

We hebben voor XSARUS gekozen als PIM-partner vanwege het snelle schakelen en de korte lijnen. XSARUS gaat in enkele maanden het geavanceerde PIM-systeem implementeren dat een centrale rol gaat spelen in de aansturing en verrijking van onze website en het MyRiwal platform.
John van Diemen, Manager Digital Innovation & Transformation bij Riwal

Wat Contentserv mogelijk maakt

Met deze PIM-oplossing gaat Riwal hoogwaardige productinformatie aan klanten bieden. Contentserv maakt het mogelijk om de producten van Riwal in de webshop onder andere te voorzien van handleidingen, specificaties en omschrijvingen. Ook hebben klanten straks de mogelijkheid om te filteren op capaciteit, type of functionaliteit van de producten en kunnen zij het assortiment rechtstreeks inladen in hun eigen landschap. Waardoor bestellingen nog efficiënter afgehandeld kunnen worden.

Riwal

De implementatie van Contentserv start bij de basis: het datamodel. Alle datastromen worden zo efficiënt mogelijk ingericht. Hiervoor is het nodig om de data-architectuur te reorganiseren. Het PIM-systeem dient als een betrouwbare “single source of truth”. De datastromen van partners worden ook naadloos geïntegreerd, waardoor Riwal efficiënter kan samenwerken.

XSARUS gaat het PIM-systeem verreiken met Riwal’s BIM-modellen (Building Information Modeling). Zo is, naast de kernspecificaties, ook onderliggende data direct toegankelijk, waardoor architecten en ingenieurs sneller kunnen schakelen.

RiwalRiwal
Contentserv is de beste keuze voor Riwal dankzij de sterke B2B-functionaliteiten, moderne interface en verregaande mogelijkheden tot (data)modellering.
John van Diemen, Manager Digital Innovation & Transformation bij Riwal

Resultaat voor de toekomst

De PIM-oplossing zal het volledige beheer van accurate productinformatie op zich nemen. Dit draagt bij aan een consistente klantbeleving. De time-to-market wordt versneld en de samenwerking met partners en klanten versterkt. XSARUS blijft betrokken door het systeem continu te optimaliseren. Een duurzame samenwerking tot op grote hoogte.