Roobol

Inspirerende online omgeving op Magento Open Source

Met 28 fysieke winkels en een webshop biedt Roobol een breed assortiment vloeren, gordijnen, raamdecoratie, boxsprings en aanverwante artikelen. Roobol onderscheidt zich dankzij uitstekende service, goede kwaliteit en het ontzorgen van de klant. Tijd om deze perfecte woonervaring online nóg beter tot zijn recht te laten komen door middel van een nieuw online platform.

De eerste dagen nadat we live zijn gegaan met de nieuwe omgeving, zagen we al direct resultaat.

Inspiratie en expertise

De nieuwe omgeving, op basis van Magento Open Source, motiveert en inspireert bezoekers om de fysieke winkel te bezoeken. Daarnaast is er uiteraard de mogelijkheid online een bestelling te plaatsen. Roobol is nu in staat om zowel off- als online de klant écht antwoord te geven op woonvragen en ze te voorzien van een perfect en persoonlijk woonadvies.

Het nieuwe roobol.com is volledig gericht op het bieden van inspiratie en beleving en wordt mede daarom gekenmerkt door een grote hoeveelheid kwalitatieve content. Roobol laat met deze content in tekst en beeld zien een echte specialist te zijn op het gebied van woontextiel. De content komt uitstekend tot zijn recht in de nieuwe frisse online omgeving die draait op het Magento Open Source platform. Bezoekers aan roobol.com worden geprikkeld door de prachtige sfeerbeelden en handige tips en woonadviezen. Alles is erop gericht om de klant optimaal te kunnen helpen. Heeft de klant een vraag, dan kan deze direct door een specialist online beantwoord worden via de chatfunctie. Ook het inplannen van een afspraak aan huis of in één van de 28 winkels is eenvoudig te regelen via de webshop.

Fris ontwerp

XSARUS ontwikkelde tijdens een intensief designtraject een fris ontwerp voor de frontend van de Roobol webshop. Van voorpagina tot productdetailpagina tot uitgebreide storelocator. Voor de diverse onderdelen in de webshop zijn kleuren gedefinieerd en vastgelegd in de nieuwe styleguide. Met deze styleguide heeft Roobol nu de handvaten om zelf binnen de online omgeving kleuren aan te passen en volledig naar wens te configureren.

We hebben er samen met XSARUS echt iets moois van gemaakt en zijn ontzettend trots op wat er nu staat.

Magento Open Source platform

De Magento Open Source omgeving die voor Roobol is neergezet kenmerkt zich door de vele configuratiemogelijkheden die op maat zijn ingebouwd. De door XSARUS in Magento ontwikkelde content builder zorgt dat Magentogebruikers middels een drag & drop functionaliteit eenvoudig pagina’s kunnen samenstellen. Ook hierin komt de styleguide goed van pas. Door deze in te bouwen in de Magento backend, worden altijd de juiste Roobol-kleuren gebruikt.

De koppeling die is gemaakt tussen Magento Open Source en de in gebruik zijnde iOne ERP software zorgt dat onder andere artikel-, order- en voorraaddata realtime kan worden gebruikt in de Magento webshop. Een custom made calculator maakt het bijvoorbeeld voor de bezoeker van roobol.com eenvoudig te berekenen hoeveel pakken laminaat er nodig zijn en wat de eventuele extra kosten zijn voor het laten leggen van dit laminaat. De klant komt hierdoor achteraf nooit voor verrassingen te staan. Afhankelijk van de klantwens kan gekozen worden voor thuisbezorging (en laten leggen) of het afhalen van de bestelling in de dichtstbijzijnde winkel.

Next steps

In de volgende fase van de online ontwikkeling wordt nog meer aandacht besteed aan de inspirerende content. Hiervoor worden extra contenttypes toegevoegd aan de Magento omgeving. Ook een persoonlijk woondossier wordt onderdeel van roobol.com. Hierin kunnen klanten straks afspraken inzien, persoonlijke woonvoorkeuren en plattegronden opslaan en offertes bekijken.

Jaap van Iwaarden, Roobol: “We hebben er samen met XSARUS echt iets moois van gemaakt en zijn ontzettend trots op wat er nu staat. De eerste dagen nadat we live zijn gegaan met de nieuwe omgeving, zagen we al direct resultaat. Diverse klanten startten een chatgesprek online die we direct konden converteren naar afspraken in de winkel. Precies zoals we onze nieuwe online omgeving bedoeld hebben. De omnichannel strategie die we voor ogen hebben komt op deze manier al goed tot zijn recht. Dit belooft veel voor de toekomst, waarbij we samen met XSARUS verder gaan ontwikkelen aan nog meer handige features in Magento.”

Roobol

Meer Magento Open Source cases

Overzicht cases

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden op onze cookiespagina.