Inriver lanceert adapter voor Magento Commerce

Ilona Droger
Ilona Droger
Senior Marketeer
28 februari 2021

Sneller opschalen naar nieuwe kanalen en marktplaatsen

Onze Product Information Management partner inriver lanceerde afgelopen week een Magento Commerce Adapter. De adapter stroomlijnt de integratie van inriver en Magento Commerce zodat producten snel en eenvoudig verkocht kunnen worden op kanalen en marktplaatsen die gevoed worden door Magento.

De lancering van de adapter voor Magento Commerce brengt de kracht van Magento en inriver samen in één gebruiksvriendelijke oplossing. Door Magento en inriver snel en zonder downtime te combineren, kunnen organisaties direct starten om hun omzet via verschillende kanalen te genereren.
Gauri Chawla, vice-president van partners en allianties voor inriver

De voordelen van de adapter zoals inriver en Magento ze onderschrijven:

  • Schaal eenvoudig op naar nieuwe kanalen of marktplaatsen
  • Creëer en vertaal productverhalen naar elke taal
  • Maak gebruik van realtime samenwerking
  • Synchroniseer relaties, bundels en gegroepeerde producten
  • Publiceer automatisch de nieuwste productcontent naar stores, storeviews en websites
  • Voer snel wijzigingen door om aan veranderende marktbehoeften of -vereisten te voldoen
Klanten verwachten een unieke ervaring in alle kanalen. De adapter voor Magento Commerce maakt het mogelijk om op grote schaal aan de veranderende behoeften van kopers te voldoen met productinformatie die op het juiste moment en in het juiste kanaal wordt geleverd.
Cody Crnkovich, hoofd partnerprogramma's bij Adobe

XSARUS oplossing

Als partner van zowel inriver als Magento, heeft XSARUS zelf al eerder gewerkt aan een maatwerk integratie tussen de twee systemen. We zijn blij te zien dat er nu ook een standaard adapter beschikbaar is die overeenkomsten heeft met onze maatwerk oplossing.

Zo beschikt de adapter net als onze maatwerk oplossing over de mogelijkheid om de data vanuit inriver PIM te bewerken vóórdat het naar Magento Commerce wordt doorgezet. Ook kunnen zowel deel- als volledige assortimenten worden doorgestuurd. Een ‘wachtrij’ zorgt ervoor dat bij het doorsturen van data de druk op beide systemen niet te groot wordt.

Het belangrijkste verschil tussen de maatwerk oplossing van XSARUS en de inriver-Magento adapter zit in het woord maatwerk. Door het leveren van een maatwerk oplossing, past deze altijd beter bij specifieke doelen en wensen. Tevens worden de aanpassingen in de productdata door onze maatwerk oplossing bijna real-time doorgevoerd in Magento. Binnen de standaard adapter gebeurt dit op basis van vooraf ingestelde intervallen. Maar natuurlijk heeft standaard ook voordelen ten opzichte van maatwerk. De belangrijkste: het is vaak voordeliger. Daarnaast is er in het geval van de adapter, al standaard een goede integratie met de REST API’s van Magento en inriver beschikbaar. Bekijk de volledige datasheet van de Magento Commerce adapter hier.