Magento Open source vs. Magento Commerce

Magento biedt twee versies van het platform: Magento Open Source (voorheen Magento Community Edition) en Magento Commerce (voorheen Enterprise en Cloud Edition). Hoewel de codebase van beide versies fundamenteel hetzelfde is, is vaak onduidelijk wat nu precies de verschillen zijn tussen deze twee versies. Niet alleen omdat er functionele verschillen zijn, maar ook gezien op Commerce een licentiemodel van toepassing is en op Open Source niet.

Magento Open Source

Magento Open Source is de versie die Magento gratis aanbiedt. Deze is bedoeld om in de basisbehoeften van online brands en retailers te voorzien. Hoewel veel functionaliteiten van Magento Open Source overeenkomen met Magento Commerce, is het vaak nodig om extra uitbreidingen te installeren of maatwerk toe te passen. Het is daarom van belang om voorafgaand aan het keuzeproces voor een platform duidelijk te hebben welke functionaliteit noodzakelijk is voor de webshop en welke toekomstscenario’s verwacht kunnen worden.

Magento Commerce

Magento Commerce is de betaalde variant van het Magento platform. Deze versie biedt veel standaard kant-en-klare functies die oneindig aangepast en naadloos geïntegreerd kunnen worden met pakketten van andere partijen. Enkele van de vele aanvullende functionaliteiten:

Contentbuilder

Met de Bluefoot content builder kunnen contentpagina’s zonder HTML of CSS kennis worden aangemaakt, opgemaakt en gewijzigd. Met behulp van rijke content en e-commerce blocks kunnen contentpagina’s eenvoudig middels een drag-and-drop functionaliteit opgebouwd worden.

Content staging and planning

Wanneer wijzigingen op content- of categorie pagina’s zijn aangebracht, dan kunnen deze met de content staging functionaliteit worden gecontroleerd voordat ze online zichtbaar zijn. Als wijzigingen niet direct online mogen, dan kunnen de wijzigingen met behulp van de planningstool worden ingepland.

Magento business to business

Als Magento (ook) voor business to business ingezet wordt, dan is Magento Commerce de way-to-go. Magento Commerce biedt verregaande functionaliteiten om de online business to business e-commerce processen te stroomlijnen en de conversie te verhogen. Denk hierbij aan klant specifieke prijzen, offerte aanvragen, aankopen op rekening of de quick order functionaliteit waarmee eenvoudig grote orders kunnen worden geplaatst.

Magento commerce cloud

Magento biedt optioneel voor de Commerce versie de mogelijkheid tot Cloudhosting. De prijs van een licentie is afhankelijk van de wensen van de online retailer. Er is keuze tussen twee verschillende pakketten (Small Business en Mid-Market & Enterprise). Functioneel zijn er geen verschillen tussen Commerce en Commerce Cloud.

Een overzicht van de verschillen tussen open source en commerce

Onderstaande lijst geeft inzicht in verschillen tussen de twee Magento versies op functioneel niveau, efficiëntie en onderhoud, beheer, frontend, marketing, B2B en rapportage mogelijkheden.

Download lijst als PDF

Bovenstaande overzicht biedt een duidelijke vergelijking op hoofdniveau, wij praten u graag bij op detailniveau of verzorgen een demo bij u op locatie.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden op onze cookiespagina.