Internationaal succes zonder taalbarrières

Vincent Hoogstad
Vincent Hoogstad
Implementatie Consultant
24 april 2024

In een e-commerce wereld zonder grenzen staat ook jouw organisatie voor een wereldwijde kans. Misschien ben je al internationaal actief of heb je ambities om de grenzen over te steken? Cruciaal is de vertaling van productinformatie. Hier bestaan handige applicaties voor, zodat je zo min mogelijk tijd kwijt bent aan het vertalen van jouw productdata. Welke vertaalapplicaties zijn er in de markt? En hoe integreer je deze in jouw PIM-systeem? Onze XSARUS PIM Masters weten hier alles vanaf en helpen je graag.

Een grote markt vertaalapplicaties

Er zijn veel verschillende vertaaloplossingen op de markt, met verschillende kenmerken en USP’s. XSARUS PIM Masters werkt nauw samen met deze drie toonaangevende vertaalapplicaties:

  • TransPerfect is één van de grootste vertaalaanbieders wereldwijd en biedt een uitgebreid pakket aan taaloplossingen. Van vertaling en lokalisatie tot internationale marketing en consultancy.
  • GlobalLink, een product van TransPerfect, biedt veel integratiemogelijkheden met bijvoorbeeld CMS-, PIM- en e-commerce systemen. Door de modulaire opzet is er veel ruimte om te kiezen welke modules passend zijn voor jouw organisatie.
  • LanguageWire staat bekend om het gebruiksgemak. De eenvoudige vertaal workflow integreert makkelijk met PIM-systemen als inriver en is geschikt voor organisaties die waarde hechten aan efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid.
Efficiëntieboost voor Hendi

Hendi maakt gebruik van GlobalLink om de productinformatie in meer dan 20 talen te vertalen. Een export vanuit het PIM-systeem wordt automatisch naar GlobalLink gestuurd voor vertaling. De voltooide vertalingen worden weer teruggestuurd naar het PIM-systeem. Zo worden alle vertaalprocessen centraal vanuit het platform beheerd en vertaalde content wordt opgeslagen op één locatie. Deze geautomatiseerde aanpak heeft Hendi een grote efficiëntie boost gegeven.

Naast de bovenstaande vertaaloplossingen, zijn er uiteraard nog meer applicaties die waardevolle vertaaldiensten leveren. Zo staat Textmaster bekend om snelle, kwalitatieve vertalingen, Lengoo integreert AI met menselijke expertise en Simply biedt een accurate vertaalservice voor een efficiënte productlancering. Al deze tools brengen jouw organisatie dichter bij een wereldwijd publiek, met minimale inspanning en maximale efficiëntie.

Spreek de taal van je doelgroep

Onze XSARUS PIM Masters weten welke oplossing het best bij jouw organisatie past. En weten als geen ander hoe de kracht van taaltechnologie en productinformatiebeheer samengevoegd kan worden. We integreren een passende vertaalapplicatie met PIM-systemen zoals Akeneo, Contentserv of inriver. Het doel? Dat jouw productinformatie de taal van je doelgroep spreekt, zodat de klantervaring verbetert en jouw organisatie excelleert op de internationale markt.