Nieuw partnership tussen Mepal, Akeneo PIM en XSARUS

Annemijn Grinwis
Annemijn Grinwis
Marketeer
3 juli 2024

Lunchboxen, voorraaddozen, drinkflessen – allemaal producten waar je Mepal waarschijnlijk van kent. Al 73 jaar staat het merk bekend om haar functionele en innovatieve oplossingen die zowel in de keuken als daarbuiten waarde toevoegen. Meer dan 90% van de producten wordt geproduceerd en geassembleerd in Nederland, wat de inzet van Mepal voor lokale productie en kwaliteit benadrukt.

PIM-uitdagingen van Mepal

Mepal loopt op dit moment tegen verschillende uitdagingen aan bij het beheer van hun productinformatie. Er is geen centrale bron van waarheid wat betreft alle productinformatie van Mepal, waardoor deze onvolledig en niet uniform is. Daarnaast ervaart Mepal moeilijkheden met het eenvoudig importeren en exporteren van productinformatie vanuit verschillende bronnen en systemen, evenals tussen externe partijen zoals webshops, retailers en marktplaatsen. Een PIM-systeem biedt de oplossing om deze uitdagingen effectief aan te pakken.

Onze producten zijn het hart van Mepal, maar de productinformatie zit in verschillende hoofden en systemen. Met een PIM-systeem creëren we één centrale bron waar alle informatie en de vele unieke specificaties van onze producten vastgelegd zijn.
Rob de Bruijn, Head of Marketing & Digital Technology bij Mepal

Keuze voor Akeneo PIM

Mepal heeft onder meer voor Akeneo PIM gekozen vanwege de gebruiksvriendelijkheid. Het Akeneo PIM-pakket viel op door de intuïtieve user interface, waardoor je de gewenste functionaliteiten eenvoudig kunt uitvoeren. De gebruiksvriendelijkheid draagt bij aan het eenvoudig beheren van de productinformatie en de omarming van het nieuwe PIM-systeem door de medewerkers van Mepal.

Vooruitgang in efficiëntie en effectiviteit

De implementatie van het Akeneo PIM-systeem biedt Mepal zowel efficiëntie als effectiviteit. Het systeem versnelt de time-to-market van nieuwe producten en vereenvoudigt de verspreiding van productinformatie dankzij de koppelingen met andere systemen en externe partijen.

Mepal
XSARUS heeft ons een demo van Akeneo PIM laten zien. Hierin zagen we dat onze belangrijkste requirements terugkomen. Op basis van de demo en ervaring van XSARUS PIM Masters hebben wij voor hen gekozen. We kijken met veel vertrouwen en goede moed naar de implementatie!
Rob de Bruijn, Head of Marketing & Digital Technology bij Mepal

Samenwerking XSARUS PIM Masters

De eerste stap in de samenwerking tussen Mepal en XSARUS PIM Masters is: analyseren. Aan de hand van workshops wordt input opgehaald, die vervolgens wordt verwerkt in een plan van aanpak. Hoe zit het assortiment van Mepal in elkaar? Welke vereisten zijn er voor het datamodel? Welke integraties zijn nodig? Met 24 jaar ervaring weten onze PIM Masters wat hen te doen staat. Mepal en XSARUS gaan samen toewerken naar een succesvolle PIM-implementatie. Een sterke basis om in de toekomst verder uit te bouwen.

MepalMepal