XSARUS helpt Flamingo Pet Products met connectie tussen inriver PIM en GS1 datapool

Matthias Wilstra
Matthias Wilstra
Senior Implementatie Consultant
15 juni 2022

Als groothandel van dierenbenodigdheden heeft Flamingo Pet Products alles in huis om de unieke band tussen huisdier en baasje te versterken. Het assortiment van ruim 8.500 producten zorgt voor een enorme hoeveelheid productdata. XSARUS werkt al jaren samen met Flamingo Pet Products als implementatie- en optimalisatiepartner van hun inriver PIM-systeem.

Inriver PIM koppelen aan GS1 datapool

Flamingo Pet Products had al langere tijd de wens om het inriver PIM-systeem te koppelen aan de GS1 datapool. Binnen het GS1 Global Data Synchronisation Network (GS1 GDSN) waren echter nog geen datamogelijkheden voor dierenbenodigdheden. Samen met GS1 Belgilux en enkele concullega’s startte Flamingo Pet Products een werkgroep op waarbinnen een datamodel (gericht op dieren) opgesteld is. De GS1 Data Source in doe-het-zelf werd daarop uitgebreid met de categorie tuin & dier.

Op verzoek van Flamingo Pet Products is er naar een manier gezocht om de data vanuit inriver PIM automatisch te connecten naar de GS1 GDSN datapool. XSARUS stelde hiervoor samen met Flamingo Pet Products een mapping op tussen inriver PIM en feedmanagement tool Channable. Vanuit inriver PIM wordt data naar Channable gestuurd ten behoeve van de juiste datamapping, waarna de data door middel van een inriver extensie weer wordt opgehaald. Vervolgens vindt de omzetting plaats naar het GDSN Catalogue Item Notification (CIN) formaat zodat dit geüpload kan worden naar de ‘GS1 My Product Manager’. Na dit proces wordt een GDSN Catalogue Item Publication (CIP) bericht verstuurd voor het publiceren van de data. Als reactie op het versturen van de data en het publicatie bericht, wordt vanuit GS1 een Catalogue Item Confirmation (CIC) bericht teruggestuurd. Hierin staat of de data goed is ontvangen en verwerkt. Deze feedback wordt in inriver PIM geïmporteerd, waardoor feedback die de kwaliteit van productdata betreft, onderdeel wordt van het data verrijkingsproces.

Dankzij de koppeling via Channable van ons inriver PIM-systeem naar het GS1 GDSN datamodel, zijn wij in staat om altijd snel en accuraat data aan te leveren in My Product Manager, zonder dat ons dit een voltijdse werkkracht kost. Zo kunnen wij al onze aandacht richten op het vullen van ons eigen inriver PIM-systeem en ervoor zorgen dat onze klanten over up-to-date data beschikken. De goede samenwerking met XSARUS om dit te realiseren was cruciaal. Wekelijks wordt dit project nog opgevolgd en bijgestuurd om alles nog verder te optimaliseren.
Cindy Van De Water, Master data Coördinator bij Flamingo Pet Products

Verbeterde datakwaliteit

Bij de eerste go-live behaalde Flamingo Pet Products een datakwaliteit score van 100% op het GS1 GDSN. Een grote pluim op het werk van Flamingo Pet Products. Doordat het inriver PIM-systeem goed gevuld is, kan de GS1 datapool voorzien worden van kwalitatief goede productdata. Afnemers van de producten van Flamingo beschikken zo altijd over de juiste data die voldoet aan de laatste standaarden en regelgevingen. Voor Flamingo een groot voordeel om te werken middels de GS1 datapool. Op deze manier kan data sneller naar afnemers verstuurd worden en er is controle over -en inzicht in- wie de data gebruikt.