Elke organisatie is uniek, met eigen uitdagingen en doelen. Een goed doordachte aanpak, afgestemd op deze unieke behoeften is daarom essentieel. XSARUS helpt niet alleen met het implementeren van een PIM-systeem, maar we denken ook graag mee over de juiste strategie. Hoe we dit aanpakken? En wat deze aanpak jou oplevert? Dat lees je hier.

Met ruim 24 jaar ervaring in het vak hebben we onze PIM-aanpak steeds verder geoptimaliseerd en is onze kennis en expertise verder verbreed. Na meer dan 65 implementaties bij klanten in diverse branches, weten we wat werkt en wat niet.

Bewezen aanpak voor succes

Het resultaat? De PIM-implementaties overschrijden zelden de afgesproken planning en het budget. Onze aanpak is gebaseerd op een agile benadering, waardoor we ruimte houden voor nieuwe inzichten en hierop anticiperen. Kortom, een bewezen aanpak voor een succesvolle implementatie.

Deze fases doorlopen we:

Voorbereiding

Een succesvol PIM-project, begint met een goede voorbereiding. In deze fase werken we nauw samen om een globale scope te bepalen. We stellen overzichtelijke doelstellingen op en kijken welke functionaliteiten voor jou belangrijk zijn. Ook onderzoeken we welk PIM-pakket geschikt is. Ondanks onze uitgebreide kennis over Akeneo, Contentserv en inriver, kijken we indien nodig verder dan dat. We gaan op zoek naar de juiste match voor jouw organisatie.

Analyse

In de analysefase richten we ons op het verzamelen en analyseren van informatie. We bevragen je. Over je huidige processen, systemen en datakwaliteit. Over je uitdagingen en doelen. Samen stellen we het datamodel op waarin wordt vastgelegd welke data waar en op welk niveau beheerd gaat worden. We kijken hoe het PIM-systeem gaat samenwerken met bestaande systemen, de blauwdruk van je toekomstige IT-landschap. Alle afspraken, keuzes en richtlijnen worden vastgelegd in een Solution Design Document (SDD).

Implementatie

De daadwerkelijke implementatie kan beginnen. Hierin is een grondige systeemconfiguratie essentieel om het PIM-systeem af te stemmen op de specifieke behoeften van je organisatie. Complexe integraties nodig? Voor de PIM Masters is dit geen probleem. Met een zorgvuldige datamigratie zorgen we ervoor dat bestaande data niet verloren gaat en wordt overgebracht naar het PIM-systeem.

Training en aftercare

Voordat het PIM-systeem live gaat wordt jouw team getraind om het nieuwe systeem goed te gebruiken. Hoe zit het in elkaar? Hoe werk je ermee in de praktijk?

Uiteraard blijven we ook na livegang de prestaties van het PIM-systeem monitoren en optimaliseren. We evalueren samen voortdurend jouw PIM-strategie, inspelend op veranderende bedrijfsbehoeften, technologische ontwikkelingen of feedback van gebruikers.

PIM
insight
PIM-software geïmplementeerd: Hoe verder?
Maarten van Dijk
Maarten van Dijk
Senior Implementatie Consultant
Alle PIM insights
Zij profiteren al van onze aanpakAlle PIM klanten