Krijg controle over je productinformatie, verhoog de efficiëntie en creëer een ultieme productervaring op alle verkoopkanalen.

Data van duizenden SKU's, inconsistentie, distributie van productinformatie. Een greep uit de uitdagingen waar je als retailer mee te maken hebt. Zeker in een omnichannel retailomgeving is consistente en volledige productinformatie op alle verkoop- en marketingkanalen cruciaal. Door de inzet van een slimme PIM-oplossing kun je jouw business laten groeien. Al ruim 24 jaar ondersteunen we retailers hierbij en zetten we PIM-uitdagingen om in succesverhalen.

De kracht van PIM voor retailers

De online wereld staat nooit stil, daarom is het een must om als retailer flexibel te zijn om concurrerend te blijven. Met een PIM-systeem lanceer je binnen no-time nieuwe producten en reageer je snel op veranderingen in de markt, in je assortiment en in wet- en regelgeving. Goed beheerde productinformatie verbetert ook jouw online vindbaarheid (SEO). Daarnaast zorgt consistente productdata op alle verkoopkanalen voor een betere klantbeleving en een consistente merkbeleving. Verkoop je jouw producten ook op internationale markten? Een PIM-systeem ondersteunt jouw groei en maakt het eenvoudig om uit te breiden naar nieuwe markten met meertalige productomschrijvingen.

The Sting
Productinformatie in controle met inriver PIM
Bekijk case
Onze ambitieuze groeiplannen leverden uitdagingen op rondom het beheren van productinformatie. Met een assortiment dat beschikbaar is op verschillende webshops en marketplaces, is eenduidigheid in productdata onmisbaar. Dankzij het PIM-systeem kunnen wij sneller en eenvoudiger nieuwe marketplaces bereiken, het assortiment uitbreiden en alle bijbehorende productinformatie beheren. En daar hebben veel afdelingen profijt van!
Elles van Rheenen – van Leeuwen, Business Development Manager bij Lucardi
Een greep uit onze klantenBekijk alle klanten

Integraties met relevante (add-on) technologieën

Een naadloze integratie van het PIM-systeem binnen de IT-architectuur is essentieel om er het maximale uit te halen. Dit stelt het systeem in staat om rechtstreeks gevoed te worden uit primaire bronnen, productinformatie efficiënter te verspreiden en de datakwaliteit te verbeteren door het gebruik van geschikte add-on technologieën. Hier volgen enkele waardevolle integraties:

  • Datapools en standaarden
  • Digital Asset Management (DAM)
  • ERP-systemen
  • E-commerce platformen
  • Kassasystemen
  • Data Quality Tools
  • AI oplossingen
  • IPaaS

Met 24 jaar ervaring zijn onze PIM Masters gespecialiseerd in het realiseren van naadloze integraties en het benutten van het volledig potentieel van jouw productinformatie. Ontdek de mogelijkheden van een PIM-systeem. Zet de stap naar gecontroleerd en efficiënt productinformatiebeheer en creëer een ultieme productervaring.