Ik ben in 2011 bij XSARUS gestart als junior developer en hield me op dat moment vooral bezig met zorgapplicaties. Op dat moment had ik nog maar 23 collega’s, dat zijn er inmiddels 95 geworden. Ondertussen mag ik mezelf ‘Technical Architect’ noemen en werk ik nog steeds met veel plezier bij XSARUS door de vele technische uitdagingen die ik heb!

Bij XSARUS heerst een unieke sfeer met fijne collega's. Mijn rol blijft uitdagend, mede dankzij de vrijheid om nieuwe technologieën uit te zoeken en te introduceren.
Alexander, Senior Developer / Technical Architect bij XSARUS

Ruimte voor technische passie

Ik groeide door naar senior developer, en ging aan de slag ging met omgevingen op basis van XSARUS’ e-commerce platform TableTop. Momenteel ontwikkel ik vooral Adobe Commerce, Magento Open Source en headless commerce platforms. Het leek logisch om door te groeien naar lead developer, een rol met veel klantcontact en consultancy taken. Maar mijn passie ligt bij de techniek. Ik kreeg alle vrijheid om die passie achterna te gaan en mag mezelf inmiddels “Technical Architect” noemen. Vanuit deze rol doe ik veel onderzoek naar nieuwe, geavanceerde technologieën om te introduceren bij XSARUS.

Ook werken in ons team?
Ontdek welke functie bij jou past!
Innovatie motiveert!

Wat ik leuk vind aan mijn functie is dat ik kan inspelen op de innovatie die gaande is op het gebied van headless commerce architectuur en ik mezelf kan verdiepen in performance vraagstukken, nieuwe tools en technologieën. Ik vind het tof om zo’n nieuwe tool helemaal uit te pluizen en te testen. Binnen mijn R&D werkzaamheden vinden er ook best veel projecten crossteam plaats. Dat maakt mijn werk ook nog eens lekker veelzijdig.

Het project met Eijerkamp is me het meest bijgebleven, dit was onze eerste headless shop. Een groot succes waar ik met veel plezier op terug kijk. Verder zijn er genoeg andere toffe projecten en zijn we continu aan het optimaliseren. Ik kan mijn technische ei wel kwijt bij XSARUS!
Alexander, Senior Developer & Technical Architect bij XSARUS

Waarom ik nog meer met plezier bij XSARUS werk

De cultuur is sinds 2011 hetzelfde en nog steeds even fijn. Doordat ik crossteam werk, heb ik een goede band met mijn collega’s. Ik heb mooie herinneringen aan mijn tijd hier, de eerste gezamenlijke wintersport is er hier één van. Verder vind ik een belangrijk pluspunt dat XSARUS maatschappelijk betrokken is. Zo gaan we iedere maand met een groep collega’s naar een verzorgingstehuis in de buurt om vrijwilligerswerk te doen bij ouderen.