Commerce Platforms

Centraal in de verwezenlijking van een succesvolle commerce strategie is het commerce platform. Dit platform stuurt de webshop aan en is daarmee de spil in zowel de frontend als backend processen

De rol van het commerce platform

Wezenlijk is een goed zicht op de totale business en IT-architectuur: welke rol speelt het commerce platform vergeleken met ERP, WMS, OMS, CRM, BI? Ervaring leert dat het selecteren van een volgende generatie commerceplatform heel wat voeten in de aarde heeft. Replatforming is idealiter een eenvoudige upgrade naar een nieuwe versie, of het vervangen van enkele componenten in het landschap. Vaak is er echter sprake van een monolithische situatie, ontstaan als combinatie van een standaard platform met daarbij een flinke dosis maatwerk. Een nieuw platform dient echter open, schaalbaar en makkelijk vervangbaar te zijn.

Drie platform scenario's

De volgende drie platformscenario’s kunnen behulpzaam zijn:

Scenario 1: Full-Suite

Dit is het meest klassieke scenario, waarbij gekozen wordt voor een standaardpakket, één primaire suite. Uitgangspunt is dat binnen de standaardfunctionaliteit van dit pakket zowel de storefronts (webshop omgevingen) als de backoffice (ordermanagement, content management, marketingfuncties en dergelijke) worden gebruikt.

Scenario 2: Hybride

Het hybride scenario bestaat uit twee primaire, bij voorkeur eveneens standaardpakketten. Hierbij wordt het storefront in een ander systeem opgezet dan de backoffice functionaliteit. De systemen worden geselecteerd op hun specifieke kracht. Gegevensuitwisseling tussen de omgevingen vindt plaats via standaard API’s.

Scenario 3: Mash-up

Het mash-up scenario is aan te merken als het meest vooruitstrevende. Niet langer slechts één of twee pakketten vormen samen de oplossing. Binnen een mash-up spreken we over een slim samengestelde set van componenten (services) die bijeen worden gebracht in een storefront. Wanneer dit samenbrengen plaatsvindt in het endpoint, de browser van de gebruiker, spreken we tevens van headless. Meer algemeen spreken we over een decoupled of service-oriented architecture. Uiteraard worden standaard API’s gebruikt voor de integraties.

Commerce platforms

Magento

XSARUS bouwt B2B en B2C commerce platforms op basis van Magento 2 en TableTop. Magento 2 is een innovatief en wereldwijd zeer succesvol platform. Het biedt een brede set aan functionaliteit en schaalbaarheid. Gartner plaatst Magento op een uitzonderlijk goede positie in het commerce platform magic quadrant. Als dochteronderneming van Adobe staat Magento op een zeer solide fundament met continuïteit naar de toekomst.

TableTop

TableTop is een geavanceerd e-commerce platform voor de realisatie van de meest uitgebreide omnichannel ambities. Het platform is in gebruik bij meer dan 120 organisaties in de Benelux. Het leent zich uitermate goed voor vraagstukken waarin standaard software niet voldoet of te veel concessies vereist van mensen en processen. De meest extreme functionele en systeemtechnische requirements werden verwezenlijkt op basis van het TableTop platform.

Shopware

Shopware is een ideale oplossing voor webshops van ieder formaat. Het platform ondersteunt out-of-the box meerdere storefronts, meerdere talen en valuta’s. Deze storefronts zijn opgezet met volledig responsive templates die voldoen aan de eisen van deze tijd. De admin-interface is een eenvoudige, zeer gebruiksvriendelijke omgeving. Met behulp van de API’s kunnen headless storefronts worden gerealiseerd alsook diverse integraties met het platform.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden op onze cookiespagina.