Omnichannel Architectuur

Het is niet gemakkelijk om je digital commerce strategie gestalte te geven in een weloverwogen systeemlandschap. Het digital commerce domein raakt vele systemen, die elk hun eigen historie hebben en al dan niet gemakkelijk te vervangen zijn. Ontwikkelingen gaan snel; nieuwe mogelijkheden dienen zich voortdurend aan.

IT-architectuur

De IT-architectuur geeft antwoord op de volgende vragen: welke systemen, en in welke onderlinge samenhang, faciliteren onze digital commerce strategie op de meest effectieve manier? Welke applicaties en tools faciliteren welke processen en functionaliteiten? Welke samenhang is er tussen ERP, WMS, OMS, CRM, BI? Op welke manier zorgen we voor een naadloze applicatie integratie? Hoe ziet een systeemlandschap eruit dat open, schaalbaar en vervangbaar is naar de toekomst?

Scenario's

Onze architecten ontwerpen graag verschillende scenario’s die variëren in scope, impact en technische en organisatorische risico’s. Leidraad is het best-of-breed principe: splits functionaliteit op in logische (sub)domeinen waarvoor je steeds de beste tool en integratie kiest. Daarnaast dient de architectuur maximaal te zijn toegesneden op verandering, zodat het systeemlandschap geen remmende maar juist versnellende factor wordt.

Integrale visie op digitale transformatie

Belangrijk is het inzicht dat de systeemarchitectuur gefundeerd is in een integrale visie op digitale transformatie. De gehele organisatie is zich dan bewust dat systemen niet alleen te maken hebben met techniek, maar eerst en vooral ingrijpen op mensen, structuren en processen. Minstens zo belangrijk als het kiezen van de juiste systemen is het managen van al deze veranderingen.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden op onze cookiespagina.