Ben jij graag inhoudelijk sparringpartner van de klant en kan jij implementatietrajecten tot een goed einde brengen?

Lukt het jou om orde te scheppen in een assortiment van duizenden producten en productspecificaties? Dan is de functie van PIM Implementatie Consultant iets voor jou! Al ervaring met één of meerdere van deze systemen: PIM, ECOM, ERP, CRM, DAM, CMS, WMS, BI, PLM, POS? Solliciteer dan direct.

Als PIM Implementatie Consultant werk je op het snijvlak van business en IT. Je landt in het hart van de organisatie en leert veel verschillende afdelingen en medewerkers kennen. Naast dat je het eerste aanspreekpunt van de klant bent en samen nadenkt over doelstellingen en optimalisaties, ben je ook verantwoordelijk voor de inrichting van onze PIM-pakketten. Je zorgt ervoor dat het PIM-pakket naadloos aansluit bij de behoeften en processen van de klant. Voor wie je dit doet? Voor klanten zoals The Sting, Hyva en Bugaboo, en daar zijn we trots op!

De diversiteit maakt de functie van PIM Implementatie Consultant zo leuk. Mijn taak is om één van de standaard PIM-pakketten zo in te richten dat deze precies past bij het assortiment en de bedrijfsvoering van de klant. Niet alleen met het doel om productinformatie beter te organiseren, maar ook de processen rondom productdata te optimaliseren, zodat de klant efficiënter kan gaan werken.
Stijn, Senior PIM Implementatie Consultant bij XSARUS

Waarde toevoegen doe je zo

 • Je gaat je specialiseren in minimaal één van onze PIM-pakketten (Akeneo, inriver, Contentserv) zodat je deze bij onze klanten kunt implementeren, doorontwikkelen en onderhouden.
 • Je vindt manieren om het proces van productverrijking en datadistributie te automatiseren. Hoe efficiënter, hoe beter!
 • Je zorgt dat integraties met systemen van derde partijen (bijvoorbeeld ERP-systemen) soepel en naadloos verlopen.
 • Je ondersteunt het uitwerken en uitvoeren van testscenario’s, zodat de officiële livegang vlekkeloos verloopt.
 • Je deelt je kennis met eindgebruikers door gebruikerstrainingen te geven op klantlocaties.
 • Je bouwt mee aan de toekomst van de klant door samen te werken aan een doorontwikkel roadmap.
Leer je collega kennen!
Ontdek het verhaal van Maarten, Senior Implementatie Consultant in ons team van PIM Masters.
Dit neem jij mee
 • Je beschikt over technische expertise (pré). Je begrijpt de structuur en werking van code en softwaresystemen. Hierdoor weet jij ook een complex PIM-systeem te doorgronden en te optimaliseren.
 • Je neemt 3 tot 5 jaar relevante werkervaring mee. Heb je bijvoorbeeld ervaring als implementatieconsultant van softwarepakketten, applicatiebeheerder, functioneel beheerder of IT-projectmanager? Dan zoeken we jou!
 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde hbo- of wo-opleiding. Het allerbelangrijkste? Een flinke dosis motivatie en relevante werkervaring voor het uitoefenen van deze functie.
 • Je hebt geen moeite met het spreken en schrijven van de Nederlandse en Engelse taal. Als PIM Implementatie Consultant ben jij namelijk de cruciale schakel voor onze (internationale) klanten.

Jouw bijdrage wordt gewaardeerd. En beloond.

 • Competitief salaris. Jouw kennis en ervaring zijn goud waard. Hier hoort uiteraard een passend salaris bij.
 • Leaseauto. Met het leasebudget dat je krijgt, zoek je een auto uit die bij jou past en waarmee je onze PIM-klanten bezoekt. Uiteraard mag je deze auto ook privé rijden.
 • 25 vakantiedagen. Om te ontspannen en tijd te spenderen met je dierbaren, zodat je vol frisse moed weer terug komt.
 • Solide pensioenregeling. Deze groeit met je mee en XSARUS betaalt een groot deel van de premie, want jouw toekomst doet ertoe.
 • Fijne bedrijfscultuur. Waarin iedereen elkaar kent, we samen lunchen en samen leren, waarin we nuchter zijn, voor elkaar klaar staan én waarin we genoeg leuke activiteiten doen (zoals VR-gamen, pizzasessies, volleybaltoernooi en strandactiviteiten)

En dit is nog maar het begin. Lees hier hoe we jouw inzet nog meer belonen.

Benieuwd hoe de weg naar jouw nieuwe uitdaging eruitziet?

 • 1Solliciteren
  Makkelijk en snel. Laat je gegevens achter, een CV of motivatiebrief bijvoegen is niet nodig! Wij nemen binnen een week contact met je op om meer over je te weten te komen.
 • 2Het eerste contact
  Wij nemen telefonisch contact met je op en leren je graag kennen. Is er een match en is de beoogde functie passend voor je? Dan plannen we een kennismaking in bij ons op kantoor in Middelharnis óf Rotterdam.
 • 3De eerste echte ontmoeting
  Tijdens de eerste kennismaking op ons kantoor drinken we graag een kop koffie, thee (of iets anders) met je om verder te praten over jouw ambities en doelen. Uiteraard praten we je ook bij over de inhoud van de functie, onze cultuur en de groeimogelijkheden.
 • 4Het meeloopmoment en tweede gesprek
  Wederzijdse interesse? Dan nodigen wij je uit voor een meeloopmoment. Dé kans om een kijkje in de keuken te nemen en al je vragen te stellen. Aansluitend plannen we een tweede gesprek met een MT- of directielid om ook met één van hen kennis te maken.
 • 5Voorstel: laten we collega’s worden!
  Is er een wederzijdse match? Dan doen wij jou graag een aanbod met de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden die wij jou kunnen bieden. Daarna is het natuurlijk tijd voor confetti! Tijd voor jouw nieuwe avontuur bij XSARUS!
 • Solliciteren
 • Het eerste contact
 • De eerste echte ontmoeting
 • Het meeloopmoment en tweede gesprek
 • Voorstel: laten we collega’s worden!
Dit zijn jouw nieuwe collega's
Matthias Wilstra
Matthias Wilstra
Senior Implementatie Consultant
Maarten Buth
Eén ding blijft onveranderd: we staan hier voor elkaar klaar.
Lees mijn verhaal
Maarten Buth
Senior Implementatie Consultant
Dennis-Jan Broerse
Dennis-Jan Broerse
Senior Implementatie Consultant
Vincent Hoogstad
Vincent Hoogstad
Implementatie Consultant
Maarten van Dijk
Maarten van Dijk
Senior Implementatie Consultant
Niels van Aken
Niels van Aken
Senior Implementatie Consultant / Operational Lead
Chris Eggebeen
Chris Eggebeen
Senior Implementatie Consultant
Stijn Kievit
Senior Implementatie Consultant
Joas Goedegebuur
Joas Goedegebuur
Implementatie Consultant
Patrick Mallee
Patrick Mallee
Senior Implementatie Consultant
Jaco de Ron
Jaco de Ron
Support Consultant