Onderscheidend vermogen versterkt met SCAYLE e-commerce platform

Van Tilburg
Van Tilburg

Familiebedrijf Van Tilburg Mode & Sport is een begrip in de Nederlandse fashionbranche en groeide in meer dan 130 jaar uit tot de grootste zelfstandige modezaak van ons land. Een servicegerichte retailer waar een bezoek aan de winkel een ware beleving is. Van Tilburg verkoopt meer dan 800 merken onder één dak en staat garant voor kwaliteit, vakmanschap en service. Naast de fysieke winkel heeft Van Tilburg al jaren een succesvolle webshop en veel omnichannel klanten.

De omvang en het succes van Van Tilburg brengt ook e-commerce uitdagingen met zich mee. De moderetailer zette de stap naar een gloednieuw, state-of-the-art e-commerceplatform en een sterk partnership om op te bouwen. Een krachtenbundeling van Van Tilburg, SCAYLE en XSARUS. 

We hebben XSARUS in de samenwerking ervaren als een partner die servicegericht meedenkt over oplossingen en mogelijkheden. Zij hebben geluisterd naar onze wensen, ons kritisch uitgedaagd en veel flexibiliteit aan de dag gelegd om in een landschap met SaaS-technieken die soms lastig te integreren zijn, tóch functionaliteiten mogelijk te maken.
Marina Schoenmakers, E-commerce Manager bij Van Tilburg Mode & Sport

Wens voor een inspirerend & innovatief platform

Van Tilburg ontgroeide het voorgaande e-commerce platform, dat dateert uit 2014. De moderetailer wilde sneller kunnen inspelen op marktontwikkelingen en trends. Daarnaast was de wens om de shopervaring die Van Tilburg zo uniek maakt, online verder te versterken. Een platform waarin je gemakkelijk kunt navigeren en zoeken en waar veel vrijheid is voor het delen van inspirationele content. Een platform dat innovatief is, gebruik maakt van de nieuwste technieken én het enorme assortiment van Van Tilburg aankan. Ook in de toekomst. E-commerce platform SCAYLE voldeed aan deze wensen, maar liefst 78% van de wensen van Van Tilburg konden standaard beantwoord worden binnen SCAYLE.

Van Tilburg
Van Tilburg

Bewezen succesvol: SCAYLE

SaaS-oplossing SCAYLE is de motor achter de Duitse, online modewinkel ABOUT YOU. En heeft in de praktijk bewezen een miljardenomzet aan te kunnen. Sinds 2017 is deze technologie ook voor andere retailers en brands beschikbaar gesteld. SCAYLE is dé uitstekende match voor Van Tilburg op het gebied van schaalbaarheid, flexibiliteit, innovatie en specifieke fashion- en lifestyle features.   

In een aantal intensieve workshops hebben Van Tilburg, SCAYLE en XSARUS de doelen, technieken, integraties en functionaliteiten vastgesteld. Een solide plan voor succes. 

Conversiestijging

Het nieuwe e-commerce platform van Van Tilburg laat een mooie conversiestijging zien.

0
Na livegang

Maximale flexibiliteit door headless opzet

Het platform van Van Tilburg heeft een headless architectuur; een losgekoppelde back- en frontend, waarbij SCAYLE de e-commerce basis vormt. Het platform is gebouwd op Nuxt, een techniek die overeenkomt met hoe XSARUS al jaren headless platforms neerzet. Na een zorgvuldige vergelijking van drie contentmanagementsystemen, sloot Contentful het beste aan bij de wensen. Dit gelaagde systeem geeft veel vrijheid in bijvoorbeeld het eenvoudig creëren van ‘Shop the Looks’ voor een specifieke trend of thema.  

De headless architectuur biedt snelheid en flexibiliteit en stelt Van Tilburg in staat om volledig uit te pakken op de frontend met unieke content en personalisatie. Dankzij de API-first benadering kunnen aanvullende tools en functionaliteiten eenvoudig worden geïntegreerd. Zo zijn ook de Merchandiser, Squeezely en tritonX geïntegreerd in het e-commerce landschap.  

Van Tilburg
Het nieuwe e-commerce platform legt voor Van Tilburg een nieuwe basis om op verder te bouwen. Door gebruik te maken van standaarden in de markt en een goede balans te vinden tussen out-of-the-box features en maatwerk, kunnen we ons weer concentreren op onze klanten. In plaats van veel te moeten investeren in de performance en stabiliteit van het platform.
Marina Schoenmakers, E-commerce Manager bij Van Tilburg Mode & Sport

Maatwerk toevoegingen om winkelbeleving te versterken

In de fysieke winkel loop je letterlijk verschillende werelden in, waarbij iedere ruimte zijn eigen kleuren en stijl heeft om het grote assortiment te duiden en categoriseren. In het nieuwe platform sluit dankzij maatwerk vanuit XSARUS online veel beter aan op de beleving in de fysieke winkel. De replatforming van de webshop is aangegrepen om ook een rebranding door te voeren. Binnen de nieuwe huisstijl heeft XSARUS navigatie, filteren en zoeken op een logische en overzichtelijke manier vormgegeven. 

Van Tilburg

Vliegende start met groots effect

Van Tilburg maakte een vliegende start met het nieuwe e-commerce platform dankzij een soepele livegang. XSARUS heeft het Van Tilburg team getraind om het systeem optimaal te gebruiken. De voordelen van het nieuwe SCAYLE-platform zijn groot, voor Van Tilburg zelf én de online bezoeker.   

Van Tilburg legt hiermee een nieuwe basis om e-commerce verder te ontwikkelen en nog meer klanten blij te maken met inspiratie en persoonlijke service. Bovenal sluit de online en offline winkelbeleving naadloos op elkaar aan en door het nieuwe design vinden bezoekers eenvoudig hun weg door de webshop. De klanten van Van Tilburg zijn verzekerd van de beste omnichannel customer experience. 

Partnership dat blijvend verschil maak

De krachtenbundeling van Van Tilburg, SCAYLE en XSARUS bewijst hoe je met een gerichte samenwerking en technologische innovatie echt het verschil kunt maken. Een krachtig partnership dat verder wordt uitgebouwd. SCAYLE en XSARUS staan klaar om Van Tilburg blijvend te ondersteunen bij hun digitale doelen en ambities.